bošnjakovićev plan

Tri mjeseca za provedbu novih mjera Ministarstva pravosuđa

\'sudnica, sudacki cekic\'
Autor
Ivanka Toma
24.03.2011.
u 21:00

Ministar pravosuđa Bošnjaković jamči da ćemo do lipnja ispuniti uvjete za EU.

Do kraja lipnja u potpunosti ćemo ispuniti sva još otvorena mjerila u 23. poglavlju – Pravosuđe i temeljna ljudska prava – te stvoriti uvjete za zatvaranje pregovora, uvjeren je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je glavni nositelj svih aktivnosti za zatvaranje najtežeg poglavlja na putu prema EU.

U Bošnjakovićevu ministarstvu odmah nakon privremenog izvješća o napretku od 2. ožujka definirane su sve otvorene točke te načinjen vrlo precizan plan svega što i u kojem roku treba učiniti. Dio posla, pohvalio se ministar, već je obavljen.

*U tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka pročitajte precizan pregled mjera koje je Ministarstvo pravosuđa zacrtalo i plan kako ih ostvariti do kraja lipnja.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:32 24.03.2011.

Treba sprovesti još nekoliko TISUĆA montiranih procesa protiv branitelja i osuditi još njih oko 600, u saradnji sa srpslim tužiteljima - onda možda prođe

ZA
zagrebHR
21:11 24.03.2011.

da bi pravosudni sistem normalno funkcionirao prema stručnih analizama trebalo bi bit 50000-60000 neriješenih predmeta a u hrvatskoj ih ima 800000. ako se zna da je 1997 bilo milijun neriješenih predmeta onda je jasno da pored svih tih navodnih reformi pravosuđa ne samo da nije smanjen broj neriješenih predmeta na 50000-60000 nego ni na deset puta više od tog broja. to pokazuje da je većina tih reformi bila mrtvo slovo na papiru. i dalje postupci traju godinama, mnogi padaju u zastaru a ima slučajevima da sucima samo za napisat presudu treba po godina, dvije nekad i pet.

CH
chemica
22:26 24.03.2011.

Otpustiti podobne, a zaposliti sposobne. Ajme, kakve li \"revolucionarne\" formule za uspjeh...Kada ih je većina došla po rodijačko-zemljačko-stranačkim vezama, teško da se može bilo što promijeniti. Većina sudaca je nesposobna i nije im mjesto u sudnici. Takni jednog pa ćeš vidjeti svog vraga. Odmah će početi mantra o nezavisnosti sudstva. Kakva Evropa. Balkan, stoko, BRDOVITI Balkan. Čak ni komunisti nisu ostavili ovakav svinjac za sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije