Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik traži da trgovine i pekarnice ne rade nedjeljom: To je dan za obitelj i Boga

- Nedjelja je dan za obitelj i Boga, za opuštanje od tjedna koji je iza nas, a ujedno se pripremamo i za tjedan koji dolazi
10. kolovoza 2018. u 15:00 23 komentara 4436 prikaza
Foto: Photo by Jasmin Schreiber on Unsplash

Načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević, koji je godinu dana načelnik ove općine nedaleko od Vinkovaca, pozvao je vlasnike prodavaonica i pekarnica s područja Općine da u vrijeme blagdana i nedjeljom ne otvaraju svoje prodajne objekte.

Mate Uzinić Biskup Uzinić: 'Ako žene rade nedjeljom, otvorite vrtiće'

- Nedjelja je dan za obitelj i Boga, za opuštanje od tjedna koji je iza nas, a ujedno se pripremamo i za tjedan koji dolazi. Trebaju se radnici i odmoriti, možda otići negdje u posjetu ili na izlet. Stoga mislim kako bi takvi prodajni objekti trebali ostati zatvoreni, a radnici kod kuće sa svojim obiteljima, kaže Miličević.

Tvrdi kako vlasnici tih prodajnih objekata neće biti financijski zakinuti jer će građani, kada se prilagode i prihvate da nedjeljom i blagdanom u Ivankovu ne mogu ništa kupiti u trgovinama, kupovinu obavljati dan ranije ili kasnije. Dodaje kako je i inače prodaja tim danima osjetno niža te da zarada ne može pokriti troškove struje, grijanja…

MJERE ZAPOŠLJAVANJA Za mjere zapošljavanja predviđeno rekordnih 1,6 milijardu kuna

- Uvijek kada govorimo o Njemačkoj, Austriji i sličnim državama kažemo kako su one bogate, uređene i da je tamo lijepo. Ali ne kažemo da su tamo prodavaonice i pekarnice zatvorene. Moramo početi mijenjati neke stvari u glavi jer drugačije ne ide. Nedjeljom možemo jesti i kruh koji smo kupili dan ranije i ništa nam neće biti, kaže Miličević.

Općina je vlasnicima prodavaonica i pekarnica poslala pismo da im se jave ako ima nekih problema kako bi razgovarali i vidjeli što možemo učiniti kako bi pomogli. Još se nitko od njih nije javio za razgovor ali zato mogu reći kako su neki od prodajnih objekata nedjeljom i blagdanima zatvoreni.

Problem rada nedjeljom potegao je sad biskup Uzinić Dijana Jurasić Djeca i cijele obitelji kolateralne su žrtve rada nedjeljom

Očekujem da će u budućnosti više reakcija, rekao je Miličević najavljujući kako će i prema Vladi RH obratiti se pismeno s prijedlogom da se jedinicama lokalne samouprave dozvoli da određuju radno vrijeme takvih prodajnih objekata.

Pri tome bi se trebale poštivati specifičnosti određenih mjesta jer nije isto radi se o Općini Ivankovo ili nekoj općini koja je prepuna turista. Nema ništa niti protiv toga da tržni centri rade nedjeljom ali bi zaposleni, kako ističe Miličević, morali znati zašto rade i da im je ta nedjelja bolje plaćena.

>> Vozeći po pješačkoj zoni, uništio zaštitarsku kućicu u Martićevoj

1 / 11
Vozeči po pješačkoj zoni, vozač uništio zaštitarsku kućicu u Martićevoj

 

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas