Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U OSIJEKU

Tramvaj naletio na auto, ozlijeđene dvije trudnice, bebe su dobro

tramvaj osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/12
15.09.2016.
u 15:05

Iz slupanog automobila ozlijeđene žene, obje trudne, izvlačili su vatrogasci

Dvije trudnice ozlijeđene su u prometnoj nesreći u samom središtu Osijeka oko 10.30 sati.

U automobil slavonskobrodskih registarskih oznaka udario je tramvaj u Kapucinskoj ulici i odgurao ga nekoliko metara niz prugu u pješačku zonu. 

Iz slupanog automobila ozlijeđene žene, obje trudne, izvlačili su vatrogasci. Žene su prevezene u bolnicu.

Riječ je, doznajemo, o Ani B. koja je trudna 28 tjedana te šogorici joj Matei B., trudnoj 32 tjedna. Jedna, tako, treba roditi za dva mjeseca, a druga za mjesec dana. Obje su trudnice Osječanke, a Opel Corsa brodskih registracija je, kako doznajemo, službeno vozilo. Prema podacima dobivenim oko podneva, vozačica Matea (27) i dalje je bila bez svijesti, dok je Ana (32) zadržana na promatranju, bez težih ozljeda. Obje su bebe, srećom, dobro. Oko 15 sati dobili smo vijest da je i Matea bolje, da je pri svijesti i da nije u životnoj opasnosti.

- Vozačica je 27-godišnja Osječanka i nalazi se u 28. tjednu trudnoće. Primljena je na kiruršku Jedinicu intezivnog liječenja, gdje je pod nadzorom anesteziologa i neurokiriga. Dijete je za sada izvan životne opasnosti – priopćili su iz KBC-a Osijek.

Suvozačica je, nastavljaju, 32-godišnjakinja u 32. tjednu trudnoće. Zaprimljena je na ginekološku intezivnu skrb na praćenje.

- Majka i dijete su izvan životne opasnosti – dodaju u KBC-u.

Policija je, pak, izvijestila kako se prometna nezgoda na križanju Šetališta Petra Preradovića i Kaupcinske ulice zbila jer "vozačica automobila nije propustila tramvaj".  

I šokirani građani rekli su kako automobil nije propustio tramvaj, no ističu da je tramvaj, po njihovoj ocjeni, "malo prebrzo vozio, s obzirom na to da je riječ o središtu grada, ulasku u pješačku zonu, gdje ima jako puno djece".

>> U sudaru dva automobila jedna osoba poginula, dvoje prevezeno u bolnicu

>> Trudne vozačice imaju gotovo 50% više šansi da dožive prometnu nesreću

Komentara 7

DU
Deleted user
11:33 15.09.2016.

Nije tramvaju udario u auto, nego je auto oduzeo prednost tramvaju što je jasno vidljivo iz priloženih fotografija. To se mjesto nalazi na početku Korzoa i tramvaj ima prednost, a vozačica je dolazila iz pravca Hotela "Osijek" i bila je dužna stati. Druga stvar, ovi komentari o brzoj vožnji......ovi stari tramvaji kakvih je u Osijeku nekoliko ne mogu voziti brže od 50km/h tako da i to nije istina!

DU
Deleted user
11:42 15.09.2016.

Nesreća se dogodila na križanju glavne ulice, po kojoj obično ide tramvaj, i sporedne po kojima tramvaji obično ne idu. Koliko se sjećam iz auto škole vozila na tračnicama uvijek su u prednosti. I sada čija je tu krivica? Ali radi dramatike piše se da je tramvaj naletio na auto sa dvije trudnice, koje su svojom nepažnjom izazvale nezgodu u gradu koji vjerojatno i ne poznaju najbolje.

ES
esmeron
12:33 15.09.2016.

Zato što su trudnice daje mi za pravo da voze kak i kuda hoće? Kaj da su pokupile dijete i onda bi bilo dvije jadne trudnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije