Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Toplinski val u travnju: Temperature idu i do 30 °C, evo kada stiže promjena

Dubrovnik: Ljetne temperature i grad pun turista
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
07.04.2024.
u 08:06

Sutra, u ponedjeljak, bit će pretežno sunčano te i dalje iznimno toplo za doba godine

Vrijeme će danas biti sunčano i vrlo toplo, ponegdje u unutrašnjosti i vruće, ističe u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Najviša dnevna temperatura duž obale i na otocima bit će između 20 i 25, a u kopnenim krajevima od 26 do 30 °C. Što se tiče vjetra, bit će većinom slab, na Jadranu ponegdje do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. 

Sutra, u ponedjeljak, bit će pretežno sunčano te i dalje iznimno toplo za doba godine. Jutarnja temperatura bit će od 8 do 13, a na Jadranu i do 15 °C. Najviša dnevna na obali i otocima većinom od 21 do 25, u unutrašnjosti između 25 i 30 °C. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i južni, uz obalu te u gorju i jugozapadni, a na sjevernom Jadranu moguća je jutarnja magla. 

U utorak i u noći na srijedu, kako ističe N1, očekuje se pokoji pljusak i grmljavina, a temperature će tih dana biti za tri do pet stupnjeva niže od današnjih.

VEZANI ČLANCI:

Kiša bi u utorak i srijedu mogla biti žute boje, navodi N1 te pojašnjava kako je vremenska situacija nad Europom pod utjecajem ciklone sa središtem sjeverno od Velike Britanije i pritjecanja toplog saharskog zraka. Afrički zrak nad zapadnu Europu donosi znatne količine saharskog pijeska koji će zamutiti atmosferu.

Promjena vremena uz obilnije oborine, pad temperature i nestabilnosti očekuje se u izbornom tjednu. 

GALERIJA Zagreb kao fantastična pozadina zalasku suncu: Zrake sunce su magično prekrile grad

Dubrovnik: Ljetne temperature i grad pun turista
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije