Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko: Ured predsjednice u Banske dvore, Vlada u Kockicu. Ured predsjednice: Apsolutno prihvatljiva ideja

Karamarko je svoju ideju izložio i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović
13. siječnja 2016. u 20:45 236 komentara 17957 prikaza
Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko predlaže da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a da se Vlada, odnosno premijer i dva ili tri potpredsjednika, presele na Prisavlje u Kockicu, nekadašnju bazu Centralnog komiteta. Karamarko o tome, rekao nam je, razmišlja već godinu dana, a svoju je ideju izložio i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Izgleda da se ideja svidjela i predsjednici. Kockica se sada spominje kao jedan od prijedloga za preseljenje Vlade, što ne znači da neće i druge lokacije biti u igri. 

– Banski su dvori bili sjedište dr. Tuđmana do njihova raketiranja. Vlada, odnosno vrh Vlade jer su ostali ministri smješteni u svojim ministarstvima po gradu, mogla bi se smjestiti na dva kata u Kockici – rekao nam je Karamarko dodajući da on kao budući prvi potpredsjednik Vlade ne pati od Banskih dvora i blještavila. Svoju će ideju iznijeti i mandataru Oreškoviću i Boži Petrovu, čelniku Mosta. Karamarko objašnjava kako preseljenje predsjednice u Banske dvore ne bi stajalo ništa, a da su Banski dvori sigurnosno adekvatni potrebama Ureda predsjednice. 

– Milanović je bio zakočio preseljenje predsjednice kada ju je doveo u situaciju da mora prijeći u Visoku iako ta lokacija ni po sigurnosnim ni ostalim uvjetima ne zadovoljava potrebe Ureda predsjednice – rekao nam je Karamarko. On smatra da se Pantovčak treba osloboditi i da se taj prostor treba komercijalizirati tako da se nekome dodijeli koncesija ili na neki drugi način. 

U Uredu predsjednice ugodno su iznenađeni inicijativom šefa HDZ-a Tomislava Karamarka

- Cijenimo proaktivan pristup buduće vlade pitanju preseljenja Ureda predsjednice. Ideja je dobra i apsolutno nam je prihvatljiva. I dalje će glavni kriterij u odluci o preseljenju biti financijski trošak - rekao je Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

>> DUUDI: Gdje će joj biti rezidencija, ne odlučuje predsjednica, nego Vlada

>> Ured predsjednika: Kolinda Grabar-Kitarović ne može u Visoku

>> Kreće energetska obnova Kockice, potrošnja će se prepoloviti

Elipso

  • ivanlovin:

    odlicna ideja, jer bi mozda malo razvijali i pokrenuli zagreb na savi. jer je kockica na savi

  • Deleted user:

    Odlicna ideja. Iznajmljivanjem ili prodajom Pantovcaka zaradilo bi se za deset kockica i preuredjenje svega. Maknuli bi desetine sluzbenih auta s ionako turistickog gornjeg grada. Bravo

  • Agricola:

    Što to nije komunistička partija uknjižila na sebe? Ako je, treba im to uzeti i realizirati ovo.