Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivist od mladih dana

Tomašević je prije 11 godina predvodio prosvjede u Varšavskoj. Sada bi mogao voditi Zagreb

Tomašević predvodio prosvjede u Zagrebu
Foto: PIXSELL
1/15
17.05.2021.
u 09:43

Još je u srednjoj školi pokazao veliki interes za politiku pa se još kao klinac sa 16 godina uključio u Zelenu akciju

Tomislav Tomašević poznat je po svom aktivističkom djelovanju. U proteklih je desetak godina sudjelovao u borbama za Varšavsku ulicu i Kamensko. Zalagao se i protiv privatizacije zagrebačke Čistoće.

Još je u srednjoj školi pokazao veliki interes za politiku pa se još kao klinac sa 16 godina uključio u Zelenu akciju. Ovog favorita krasi i završen Fakultet političkih znanosti koji je, nakon ispisa s Pravnog fakulteta, završio u roku. Nakon toga odlazi u Cambridge gdje brani magisterij na temu okoliša, potaknut mišlju da bi naučeno mogao primijeniti i u Hrvatskoj.

Tomašević predvodio prosvjede u Zagrebu
1/26

Tomašević 2003. godine postaje prvi potpredsjednik, a u idućem mandatu i predsjednik Mreže mladih Hrvatske, što ga 2005. godine dovodi u Savjet mladih Vlade RH kao člana. Idućih godina vodi nekoliko višemilijunskih projekata zaštite okoliša koji su financirani iz EU fondova, nakon čega se više uključuje u aktivizam i borbu protiv korupcije, među kojima je i prosvjed 2011. godine u Varšavskoj ulici, gdje je uhićen i njegov otac desničar. 

Video: Tomislav Tomašević predvodio prosvjed u Varšavskoj u Zagrebu

Zanimljivo da je u Varšavskoj bio uhićen i moj otac o kojem se ovih dana u medijima piše ističući da sam ja ljevičar, a on desničar. Da, ali otac desničar koji podržava sve to što sam radio protiv Bandića u Varšavskoj, do te mjere da je bio među tih 150 uhićenih mirnih prosvjednika u jednom danu, što je povijesni rekord u Hrvatskoj – kazao je tada Tomašević. 

Komentara 75

MK
mksdk
09:52 17.05.2021.

Gdje aktivisti vode grad/državu, tu trava prestaje rasti.

AN
Anemija
09:53 17.05.2021.

I hoće li sad onu podzemnu garažu na Cijetnom zatrpati?

ND
Nikola_dm
10:02 17.05.2021.

Koja je revolucija i nemir donio dobro narodu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije