Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO ZAŠTITARA

Todoroviću u ponedjeljak presuda, tužiteljstvo povuklo optužbu protiv Jeleča

Todorović i Jeleč
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
11.11.2015.
u 19:10

Kada je Todorović ušao u banku, namjeravajući je orobiti, Klapšec ga je u tome pokušao spriječiti pa je ovaj u njega ispalio tri hica, usmrtivši ga na mjestu

Kada u ponedjeljak sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Ivane Čalić objavi presudu Aleksandru Todoroviću, optuženom da je 22. prosinca 2010. u Zagrebu prilikom pljačke banke ubio zaštitara Sokol Marića Damira Klapšeca, na optuženičkoj klupi pored njega više neće biti njegova dosadašnjeg suoptuženika Željka Jeleča.

Razlog tome je činjenica što je tužiteljstvo povuklo optužbu protiv Jeleča, jer iz dosadašnjeg tijeka kaznenog postupka nije proizašlo da je Jeleč nagovorio Todorovića da upadne u banku i orobi je i to zbog toga što je Jeleču bio dužan 200 kuna. Kada je Todorović ušao u banku, namjeravajući je orobiti, Klapšec ga je u tome pokušao spriječiti pa je ovaj u njega ispalio tri hica, usmrtivši ga na mjestu.

Nakon razbojstva je pobjegao, a policija je tri godine tragala za njim, a otkriven je zahvaljujući činjenici da ga je Jeleč prepoznao. No radilo se o nezakonitom dokazu jer je u zapisniku o prepoznavanju navedeno da je u tom trenutku Jeleč osumnjičenik, a istovremeno su mu dana upozorena kao svjedoku. Da je riječ o nezakonitom dokazu, upozoravao je Jelečev odvjetnik Tomislav Antolin, a nakon što je iz spisa izdvojen i dio zapisnika u kojem je citiran dio Todorovićeve obrane odnosno njegova priznanja da mu je Jeleč dao oružje i poslao ga u pljačku banke kako bi mu vratio dug, tužiteljstvu nije preostalo ništa drugo do da povuče optužbu protiv Jeleča.

>> Brat ubijenog zaštitara: Bacio je ljagu na sustav 

>> Svjedokinja: Upao je u banku i kazao: Dajte novac ili ću vas ubiti

Komentara 1

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
08:21 12.11.2015.

Todoroviću u ponedjeljak presuda, tužiteljstvo povuklo optužbu protiv Jeleča jer nemreš dva prava hrvata i istinska nevino viteška balkanska muškardina tek tako osuđivati i bez mogučnosti posjete Thompsonovih koncerata na duže vrijeme ostavljati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije