Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVUČENA OPTUŽNICA

Todorić: 'Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, ali sada je došao kraj'

Ivica Todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
16.11.2021.
u 15:19

"Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine", tvrdi bivši vlasnik Agrokora

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić oglasio se povodom povlačenja optužnice DORH-a koja je uslijedila nakon današenjeg uhićenja bivše zamjenice županijskog državnog odvjetnika koja je bila zadužena i za optužnicu u slučaju "Veliki Agrokor".

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo - napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću - ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

- trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika
- ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana."

>> VIDEO Uhićena bivša tužiteljica iz afere Agrokor koja se sumnjiči da je Piruški Canjugi otkrivala informacije iz istrage

Komentara 43

KU
Kultura
15:58 16.11.2021.

Napravi dug od 50 milijardi kuna i zivi u dvorcu i drzi lekcije. Skrivenim novcem djeca mu putuju po svijetu i uzivaju. To nije moguce ni u africkim drzavama.

LI
linkser2
16:44 16.11.2021.

ovaj je dobro povukao vlagu...

Avatar dobry
dobry
16:10 16.11.2021.

Kakogod, Todoric je bio i ostao ruski igrac. Plenkovic nas je dobrim dijelom "restruktuiranjem" Agrokora iscupao iz ruskih sapa, na najbezbolniji moguci nacin. Ruskoimperijalisticki-velikosrpsko fasisticki utjecaj na dogadjanja u Hrvatskoj (i oko nje!) mora biti eliminiran na svaki moguci nacin. Jos samo pridruziti BiH NATOu i EU integracijama i to je to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije