Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARILO PAR JAČIH POTRESA

Tlo u BiH se treslo i tijekom noći: Sinoćnji potres je bio najjači u BiH u posljednjih pola stoljeća!

Cigle na ulicama Mostara nakon što je jak potres pogodio BiH
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
23.04.2022.
u 07:39

Hercegovina je jedno od najtrusnijih područja u BiH

Sinoćnji potres koji je pogodio Hercegovinu bio je najjači potres zabilježen u BiH u proteklih pola stoljeća.

Najjači potres koji je ikada zabilježen na području BiH bio je 1969. godine u Banjoj Luci s magnitudom od čak 6,6 po Richteru. Kako piše Večernji.ba, počeo je neobično jakim prethodnim udarom u noći 26. listopada u 2.55 sati, a podrhtavanje se nastavilo do 8:53 sati kada je udario i najjači potres od 6,6 po Richteru. 

VIDEO Pogledajte snimku iz Mostara odmah nakon sinoćnjeg jakog potresa u BiH

Inače, Hercegovina je jedno od najtrusnijih područja u BiH. EMSC je objavio i kartu seizmičkih aktivnosti na području BiH. Žute točke, pišu iz Službe, označavaju broj potresa zabilježenih od 1960. godine do danas. 

Sinoćnji potres pogodio je u 23.08 sati tek 19 kilometara od Stoca u istočnoj Hercegovini, a osjetili su ga brojni građani diljem zemlje.

Tlo se treslo više sekunda, a zabilježena je magnituda od 6,1 po Richteru. Poginula je Elmira (28) iz Stoca na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena, izvijestili su iz bolnice u Mostaru.

Tlo se nastavilo tresti i tijekom noći, pa je tako nekoliko jačih potresa pogodilo je područje kod Stoca i Mostara, a zadnji jači magnitude od 4.4 po Richteru pogodio je oko 4.20 sati. Epicentar je bio 32 kilometra d Mostara te 14 kilometra od Stoca. 

>> VIDEO Jeziva snimka iz dubrovačke crkve za vrijeme sinoćnjeg potresa: Prvo se čuo huk, a onda podrhtavanje!

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:40 23.04.2022.

Počivala u miru Elmira.

Avatar krcedolac
krcedolac
10:01 23.04.2022.

Gospa nije ništa prorokovala na tu temu!?

SI
siroma
09:47 23.04.2022.

Kada gradjanin BiH krene da placa ulazak 7 eura po osobi sta vas briga za potres,ti je trecerazredna vijest, 7 eura je 7 eura +cestarina+ zrak nabere se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije