Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva žrtva

U potresu preminula 27-godišnjakinja iz Stoca, na kuću se obrušila stijena

Stolac: Djevojka poginula u urušavanju stijene na kuću nakon potresa
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.04.2022.
u 01:48

Roditelji su lakše ozlijeđeni

Prva žrtva iznimno snažnog potresa koji je kasno u petak pogodio Hercegovinu je 28-godišnja žena iz Stoca, na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena, izvijestili su iz bolnice u Mostaru.

Prema navodima iz Županijske bolnice dr. Safet Mujić, preminula je djevojka E. S. (1994). Ona je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice. Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u naselju Kukavac u Stolcu obrušila stijena.

- Ogrebotine, iščašenje zgloba prilikom pokušaja bijega iz kuće i nekoliko ogrebotina po glavi, nisu toliko značajne ozlijede kod ovih koji su se javili. Jednu osobu smo prebacili u bolnicu u Mostar, ostali su pušteni kućama, sami su otišli - kazao je Kazimir Raguž, direktor Doma zdravlja Stolac, prenosi Avaz.

Sitna oštećenja su zabilježena na nekolicini objekata, pa i u samoj Hitnoj pomoći gdje su vidljive pukotine na zidovima. Direktor Raguž je rekao i kako se situacija sada smirila, te da građani više ne zovu ni na dežurne telefone.

U potresu magnitude 6,1 stupnjeva Richtera, koji je u 23:07 pogodio područje Hercegovine, više je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, potvrdili su iz zdravstvenih ustanova. Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) zabiježio je nakon toga potresa tri manja podrhtavanja tla magnitude 3,1, 2,7 i 3,9 stupnjeva Richtera.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a, pak, izvijestila je naknadno, nakon razornog potresa u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini magnitude 6.1 po Richteru, da su u 23,14 sati njezini seizmografi zabilježili umjeren potres na istom epicentralnom području nedaleko Ljubinja u BiH. Magnituda tog potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, naveli su.

Potresi ovakva snage izazivaju štete na objektima. Potres su osim u Hercegovini osjetili u Dalmaciji te većem dijelu Bosne i Hercegovine, ali i u Crnoj Gori. Ljudi su u strahu izlazili iz kuća.

Dnevni avaz javlja kako je u Mostaru došlo do oštećenja zgrada u Titovoj ulici. Na fotografijama se vide komadi fasade i cigle na cesti. Dijelovi Mostara i Čapljine su ostali bez električne energije.

>> Jeziva snimka iz dubrovačke crkve za vrijeme sinoćnjeg potresa: Prvo se čuo huk, a onda podrhtavanje!

Komentara 2

GL
gledamanevidim
02:42 23.04.2022.

tragedija

Avatar possibilis
possibilis
08:02 23.04.2022.

Iskrena sucut obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije