Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVIO više puta

Tko je zapravo Ragnar kojeg Milanović spominje posljednjih dana?

Foto: Goran Stanzl/PictureLux/PIXSELL
1/3
09.07.2021.
u 15:59

I u najnovijem istupu Milanović se obrušio na novinara, a povod svemu je uvala Vruje na kojoj je u tijeku bespravna gradnja hotela

Predsjednik Zoran Milanović mnoge je građane ovih dana nagnao na 'guglanje' jedne iste riječi - Ragnar, i to zato što je ovog poznatog vikinga uporno uspoređivao s novinarom i piscem Borisom Dežulovićem

I u najnovijem istupu Milanović se obrušio na novinara, a povod svemu je uvala Vruje na kojoj je u tijeku bespravna gradnja hotela poduzetnika s kojim je predsjednik u dobrim odnosima. 

- Želio sam reći da je Ragnar iz Piska lažov. On laže. Lagao je o mojim odnosima  s braniteljima, tko je koga zaposlio. Ne možete tako, kazao je u petak. 

Tko je Ragnar Lodbrok o kojem Milanović govori?

Ragnar 'dlakave hlače' bio je jedan od najpoznatijih vikinških vođa iz prve polovice 9. stoljeća. Svoju popularnost dobio je zbog mnogobrojnih pljačkaških napada na Zapadnu Europu, među kojima je i veliki napad na Paris 845. godine kada je prisilio cara Louisa Pobožnog na isplatu ogromne otkupnine u zauzvrat da pusti njegov grad na miru.  

Smatra se kako je zarobljen i pogubljen u Engleskoj 865. godine tako što je bačen u jamu punu zmija otrovnica. Zbog svoje snage i karaktera napravljene su mnoge legende o njemu, a danas i jedna od najpopularnijih serija 'Vikinzi' prepričava njegovu priču.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:38 09.07.2021.

Kakvo je ovo pitanje u naslovu? Svatko pismen zna tko je Ragnar Lothbrok i još bolje tko je njegov sin Ivar, najveći danski kralj. Međutim, tko je zapravo Milanović? Tko je zapravo Dežulović?

ZA
zagabria5
16:31 09.07.2021.

Predsjednik je negdje zagubio priručnik sa uputama koje su dužnosti predsjednika pa krati vrijeme dosjetkama i svađama

SI
sicilija
18:47 09.07.2021.

Najskuplja Hrvatska kumica je neumorna. Medjutim mora se Mikiju priznati da uveseljava puk!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije