Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kristina pavlović

Tko je zagrebačka profesorica, gorljiva protivnica Istanbulske konvencije

Kristina Pavlović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.04.2018.
u 09:00

S bratom Ilčićem, K. Pavlović vodi Udrugu za cjeloviti spolni odgoj “Teen STAR” koja naučava da je seks prihvatljiv samo u braku

Zagrebačka profesorica matematike i fizike Kristina Pavlović profilirala se kao gorljiva protivnica Istanbulske konvencije. Da joj je od presudne važnosti promovirati vlastite stavove o spolnosti, spolnom odgoju, planiranju obitelji i bliskim temama, govore i podaci o cjeloživotnom usavršavanju na tim temama, vidljivi iz njene biografije, ali i činjenica da predvodi čak tri udruge s popisa organizatora današnjeg splitskog prosvjeda, ujedno predvodnice inicijative za referendum za rušenje Istanbulske konvencije.

S bratom Ladislavom Ilčićem, K. Pavlović vodi Udrugu za cjeloviti spolni odgoj “Teen STAR” koja promovira američki spolni odgoj, odnosno naučava da je seks prihvatljiv samo u braku. Njih su dvoje 2006. osnovali GROZD (Glas roditelja za djecu), gdje su se od 2006. naovamo izmjenjivali na čelnim funkcijama. GROZD promiče zdravstveni odgoj na sličnim temeljima na kojima je djelovao Teen STAR. K. Pavlović je i izvršna direktorica Centra za prirodno planiranje obitelji, koji je dio međunarodne organizacije za Billingsovu ovulacijsku metodu, a drže predavanja o plodnosti, problemima reproduktivnog zdravlja i neplodnosti te prirodnog planiranja obitelji djevojkama i mladićima po studentskim domovima i pastoralnim centrima.

Predsjednica rečenog centra je dr. sc. Marija Ćurlin, prema pisanju nekih medija treća sestra iz obitelji Ilčić. K. Pavlović (1966.) nakon gimnazije i srednje glazbene škole u Varaždinu završila je PMF u Zagrebu, predavala u osnovnoj i nekoliko srednjih škola u Zagrebu, a dodatnu izobrazbu iz cjelovitog spolnog odgoja i planiranja obitelji stjecala je u Austriji, Australiji, Njemačkoj i dr.

Komentara 168

JM
Jean-Michel_Nicolier
09:40 12.04.2018.

A gdje su članci tko je Sanja Sarnavka, Rada Borić, Dragan Zelić i ostali lijevo-liberalni NGO-vci? Oni masnu lovu beru iz proračuna i od Soroša i svoj aktivizam rade profesionalno za plaću. Nasuprot njima gđa Kristina Pavlović žrtvuje svoje slobodno vrijeme uz posao profesorice fizike i obiteljske obaveze.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:18 12.04.2018.

VL kako nikada nema slika te istraživačkog novinarstva kada su u pitanju čelnici lijevih udruga

ME
Menjik
09:21 12.04.2018.

smecernji, jel to opet leftarde huskate na ljude koji su protiv vaseg svijetonazora? samo jos fali da joj adresu napišete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije