Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKO-EKONOMSKA ANALIZA

Tko je opljačkao Hrvatsku: Komunistički direktori ili rodijački kapitalizam HDZ-a?

Zagreb: ?vrst stisak ruke predsjednika Franje Tu?mana i Ivice Todori?a
Sinisa Hancic/PIXSELL
14.05.2022.
u 19:13

Svi su se držali istog zakona, no svaka je pretvorba priča za sebe: dok su neke tvrtke rasle i napredovale, druge su nestajale jer su lokacija, nekretnine i zemljište postali važniji od proizvodnje. Drugi val grabeži nastupio je nakon što su tvornice i službeno dobile titulare – bivše i trenutne radnike pretvorenih poduzeća, nasljednike konfiscirane imovine nakon Drugoga svjetskog rata, branitelje ili stradalnike Domovinskog rata, koji su svoje pakete dionica prodavali svakome tko se s torbom punom njemačkih maraka pojavio u obližnjoj gostionici.

Komentara 35

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
19:21 14.05.2022.

Svi su krali koji su bili na vlasti,samo od '90 nije bilo više mjere jer su se lopovi počeli skrivati iza domoljublja misleći da što se više budu busali u prsa to će im biti lakše ako ih netko nekada slučajno uhvati ..(bili su na žalost u pravu!)

CI
ciglana14
19:36 14.05.2022.

O tih 2% rodjaka znamo već sve, od najistaknutijih su to Kutle i Rajić (iako je Rajić napravio vrhunski posao). I to su valjda jedina dvojica koja nisu bila u SKH. Ali ono što nitko ne objavljuje, šta je s ostalih 98% SKH kapitalista koji su se domogli imovine? Pojela maca jezik? Za koga je Nobilo vršio fiškalske usluge za privatizaciju društvene imovine? Tih KPH tehnomenedžera ima u svim strankama, Todorić u HDZu, Čačić u HNSu, SDP ih ima koliko hoćeš, ali svi osim HDZovih tajkuna imaju jednu prednost, mediji ih ne propitkuju. Sve je to ista ekipa, ali medijska žaštita (i sudska naravno) nije za sve ista.

Avatar Mario1000
Mario1000
21:24 14.05.2022.

Sav lopovluku došao je iz dobro uhodanim komunistički direktora koji polako ulazili u HDZ-ZDP i tako pljačkati naplaćeni narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?