Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
divljanje inflacije

Tko će podnijeti teret krize?: Zbog rasta cijena na ulice su izašli građani u 92 zemlje. Naši još nisu

25.10.2022.
u 23:23

Građani Europe su na ulicama. U Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj... Ono što se potkraj 19. stoljeća tražilo uz stihove Internacionale, traži se i danas. I prosvjeduje se protiv istih adresata. Napreduju li uopće društvo i demokracija? Robespierre je govorio da je demokracija država u kojoj narod, vođen zakonima koji su njegovo djelo, sam radi sve ono što može, a preko svojih predstavnika sve ono što sam ne može.

Ključne riječi

Komentara 32

DU
Deleted user
23:44 25.10.2022.

Nasi ni nece

Avatar istovari
istovari
07:42 26.10.2022.

Odoh i ja na ulicu... popit kavu. Deseci tisuća Hrvata budu iz protesta napravili to isto.

ST
stefj
12:04 26.10.2022.

Tko će podnijeti teret krize? Pa normalno, privatni sektor. A tko će prosvjedovati? Pa normalno, javni sektor... Uvijek oni koji troše traže više i imaju vremena na pretek, dok oni koji privređuju samo čekaju da im se još više uzme. U privatnom sektoru uglavnom nema vremena za nekakve prosvjede i ne mogu tražiti još novaca, jer znaju da isti moraju zaraditi... Lako onima u javnim strukturama i u raznim dijelovima civilnog društva kada im novac pada s neba i plaća im ne ovisi o tome koliko rade, već o tome koliko urlaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?