Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA ODLUKA

Tko će biti idući predsjednik SAD-a? Izbori o budućnosti liberalne demokracije

15.01.2024.
u 19:23

Amerikanci na predstojećim izborima ne odlučuju samo o sljedećem predsjedniku, nego i o tome hoće li u Americi uopće još biti slobodnih i poštenih izbora

Komentara 11

DO
Domagoj1983
06:52 16.01.2024.

Autor izvrće teze. Slobodnih izbora će biti u US ako dođe do poštenih izbora ove godine. Prvi put u povijesti US izbora stranka na vlasti i duboka država su odlučili onemogućiti izlazak na izbore protukandidatu. A moglo bi se dogoditi da se izbori provedu po Kušćević-Plenkovićevom receptu referenduma gdje se nakon što se prikupe potpisi za referendum jednostavno kaže da ih nema dovoljno jer su ostali nelegalni, skupi se dokaze i bace u smeće.

EJ
ejStef
08:23 16.01.2024.

Osnovni problem Trumpa je da pod tom parolom America first SAD zapravo gubi primatu u svijetu te se narušava svjetski poredak gdje Amerika glumi glavnog policajca. Tu onda puno gubi Europa (i još neki) koji su živjeli pod Američkim štitom, te sad odjednom moraju ulagati u vojsku i moraju ponovo angažirati diplomate, a ne birokrate, što košta... Kod Bidena je drugi veliki problem, a to je da radi želje za pobjedom aktivno surađuje s ekstremno lijevim aktivistima, što je ta Woke ideologija koja je poprilično totalitarna, vrlo slična nacizmu, što je veliki problem za demokraciju. Pod tom ideologijom državne strukture i velike tvrtke dobile su ideološke komesare koji su iznad poslovanja i struke, Holywood je postao ideološko propagandna institucija itd... I jedno i drugo je loše za EU, tako da neko navijanje nema smisla.

MA
Maksimiliano
16:00 16.01.2024.

ako Trump pobjedi vračamo se u demokraciju a ako biden pobjedi nastavlja se diktatura ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije