Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava u zagrebu

Teško ranjeni Vitas dugovao je novac svome atentatoru

presica
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
15.06.2010.
u 11:52

Teško ozlijeđeni Vitas zbrinut je u KBC-u Zagreb, a osumnjičeni se automobilom odvezao do Bauerove ulice gdje se sam predao policajcima V. policijske postaje.

Osumnjičeni Mladen Zelenika (48), poznat policiji po nekoliko kaznenih djela s elementima nasilja, doveden je jučer istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog sumnje da je pet puta iz pištolja pucao u Sinišu Vitasa (37), direktora tvrtke Sivico prom (prijavljene u Tvrtkovoj 8, op. a.), u ponedjeljak u 14.20 sati u Tvrtkovoj ulici ispred broja 8.

Zelenika se isti dan u ranim jutarnjim satima posvadio s Vitasom jer mu je on dugovao novac te je nešto poslije, kako je rekao policiji, pucao u njega. Zelenika je nakon pucnjave došao u postaju i priznao pokušaj ubojstva.

Policija, neslužbeno doznajemo, čeka da obavi razgovor s teško ranjenim Vitasom, kako bi utvrdila poklapaju li se iznos dugovanja i okolnosti sukoba sa Zelenikinim iskazom.

– Razgovarala sam s Vitasom toga dana ujutro. Požalio mi se da su mu provalili u tvrtku “Krediti za umirovljenike” – ispričala je direktorica tvrtke Manier koja se nalazi na istom kućnom broju.

Provalnik je između 11. i 14. lipnja ušao u tvrtku Ivne u Tvrtkovoj 8 (čiji Vitas nije direktor, op. a.) i ukrao novac, zadužnice, potpisane bjanko-mjenice i DVD uređaj, a šteta je 75.000 kuna, neslužbeno je potvrdila policija, te su rekli da za sada provalu ne dovode u vezu s pokušajem ubojstva.

Osim tvrtke Manier, za koju smo jučer pogrešno napisali da je u nju provaljeno te koja nema veze s Vitasom, u Tvrtkovoj 8 nalaze se još dva ureda iz kojih je, kako tvrde susjedi, Vitas izdavao kredite umirovljenicima.

Vitasa je njegova zaposlenica u fotokopiraonici preko puta, u Zavodu za mirovinsko osiguranje, opisala kao “šefa za poželjeti”, uvijek nasmijanog i hiperaktivnog.

 

Komentara 8

Avatar ljutatrava
ljutatrava
07:22 16.06.2010.

..svako malo netko popije metak a toga će biti još,još više a 1.kolovoza:) kada nam odrežu 10% i odjure u svojim BMW,Audijima na more ,mislim da će od tada biti u porastu.Banda lopovska.

LI
lietuva
12:41 15.06.2010.

Bojim se da je ovo samo početak i da će ovakvih slučajeva biti još.

OB
-obrisani-
17:27 15.06.2010.

Jučer sam ovo napiso: 15.06.2010. u 00:47h lschmidt je napisao/la: Meni to zvuči kao da je dao kredit sa,naravno,teškim kamatama a onda netko traži odgodu ili tko zna što u takvom smislu i naravno ne može dobiti pa se odlučuje na drastičnu akciju! Jedna stvar mi je draga u tome svemu a to je da Hrvati ne vole lihvare i zelenaše kako mi se čini! Osobno mislim da će ih biti sve manje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije