Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tepeš: Ako je uhićen hrvatski obavještajac, to je katastrofa za nacionalnu sigurnost

Dodao je i kako Hrvatska mora pobrinuti i za mogući, novi izbjeglički val.
03. rujna 2016. u 14:11 36 komentara 3060 prikaza
Ivan Tepeš
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nositelj liste za Hrvatski sabor za X. izbornu jedinicu Ivan Tepeš (HSP AS) ocijenio je u subotu u Dubrovniku kako je katastrofa za nacionalnu sigurnost ukoliko je u Srbiji u petak zaista uhićen hrvatski obavještajac te dodao da se Hrvatska mora pripremiti za novi izbjeglički val.

Tepeš se u pratnji kolega s liste u X. izbornoj jedinci obratio novinarima ispred crkve svetog Vlaha u povijesnoj jezgri Dubrovnika, a pozvao je hrvatske institucije da daju obrazloženje cijele situacije.

Zoran Milanović Šef SDP-a u Vukovaru Milanović o uhićenju špijuna: Ne znam što bi on mogao odati, možda kako se rade leskovačke pljeskavice plenković POSJETIO DRNIŠ Plenković prokomentirao uhićenje navodnog hrvatskog špijuna u Srbiji miro kovač NEMA SLUŽBENE OBAVIJESTI Kovač o špijunskoj aferi: 'To je trećerazredna sapunica, neka vrsta cirkusa Colorado'

"Događaju se i špijunske igre na Balkanu, nadam se da ovo što se dogodilo u Srbiji nije propust hrvatskih obavještajnih službi jer bi to bila katastrofa", rekao je Tepeš te naglasio da prvenstveno treba poraditi na pitanju nacionalne sigurnosti.

Dodao je i kako Hrvatska mora pobrinuti i za mogući, novi izbjeglički val.

"Sve očitije je da će nas sustići taj izbjeglički val negdje u rujnu ili listopadu, a nikako se ne smije dozvoliti da preko Prevlake prođe ijedan migrant, to bi bila katastrofa za hrvatski turizam, pogotovo u južnom dijelu. S obzirom da su zatvorene granice Mađarske i Slovenije, ne smijemo dozvoliti da se s ove južne strane naša granica otvori", istaknuo je Tepeš.

Također je rekao da Hrvatska mora napraviti sve što je u njezinoj moći da u BiH ne dođe do referenduma o otcjepljenju tzv. Republike Srpske.

"Kada govorimo o vanjskoj politici Hrvatske, moramo se osvrnuti na situaciju u BIH. Tamo situacija vrije, vidimo što Dodik radi oko referenduma za otcjepljenje tzv. Republike Srpske. To je tvorevina koja je nastala na genocidu i Hrvatska mora uložiti sve napore da do tog referenduma ne dođe, a kamoli da ti rezultati ne budu priznati niti u samoj BiH niti u susjedstvu ili EU i svijetu", rekao je.

Tepeš je ustvrdio kako su listom za Sabor podjednako 'pokrili' i Dubrovačko-neretvansku i Splitsko dalmatinsku županiju, a napomenuo je kako je Dubrovnik "slijepo crijevo prometne povezanosti Hrvatske". 

Tepeš: Nismo izgubili nijednog člana

"Govoreći o prometu govorimo o vanjskoj politici jer upravo inzistirajući na uspravnici Baltik-Jadran, dovršenju koridora 5 C, izgradnji Jadransko-jonske autoceste, Dubrovnik će, umjesto 'slijepog crijeva', postati geostrateško žarište i prometno čvorište srednje i jugoistočne Europe. Danas u Dubrovniku mahom dolaze turisti na kruzerima, nama je u interesu da Dubrovnik bude destinacija koja će biti cestovno povezana od sjeverne Italije i Turske i dalje prema Kini, ali i od sjeverne i srednje Europe pa do Mediterana", smatra Tepeš.

Iz HSP AS-a su opovrgnuli da njihov dubrovački gradski vijećnik Ivan Šimunović više ne surađuje s lokalnim HDZ-om, a odgovarajući na novinarski upit Tepeš je ustvrdio kako ih je od visokopozicioniranih članova napustio samo riječki liječnik Ivan Kirin. On je naime, upravo u Dubrovniku dao ostavku na članstvo u stranci i prešao u redove HDZ-a.

"Nismo izgubili nijednog člana, otišao je samo dr. Kirin, a dolaze nam novi članovi, od onih koji nikada nisu bili u nijednoj stranci, ali i mladi i branitelji. Moram priznati da nam ne dolaze ljudi koji su nekada bili članovi SDP-a, HNS-a ili SDSS-a", zaključio je Tepeš.

>> Premijer Orešković: Osoba uhićena u Srbiji nije hrvatski špijun! General Miljavac: To je stvar dnevne politike u Srbiji

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • pulizg:

  sjecam se kad je bio u NU2 kad su ga simpatizeri dizali u nebesa da je to pravi stalouen govornik da je to politicar buducnosti.hahhajahajajjjahhhahhhahahahahahhahah kakvi jazavci

 • Avatar Zoran Kociper
  Zoran Kociper:

  Prekrasno , sada je ovaj gospodin i stručnjak za obavještajnu djelatnost! Kao netko tko nije imao hrabnrosti odjenuti vojnu odoru (U MIRU!) i pošteno odslužiti vojni rok kao ročnik (nego je , kao i sve kukavice kuhao kave i nosio ... prikaži još!o suknju kao civlni ročnik - što je veća glupost od one da je Orešković bio dobar premijer!) , nedavno je izrazio spremnost da "stvori prave hrvatske muškarce kroz obvezni vojni rok " ( čime je javnosti odao svoje psihičko stanje , naime , izgleda da je ovaj uber-muškarac zapravo latentni homo.seks.ualac jer se pali na čvrste muškarce u odori) , a sada glumi James Bonda i zna što su o bavještajci ! daj , molimo te , gospodine , pokrij se ušima i ušuti više ! I barem priznaj , nisam muško i šlus! kao što bi rekao uvijek zanimljivi general Rojs (koji je svašta , ali govori istinu) : ako si p...er, reci da si pe..der...

 • Avatar links
  links:

  najveća katastrofa za hrvatsku je polusvijet na čijem čelu ste ti,Ćorić, Bujanec i ostali štrumpfovi.....