Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti ne miruju

Telefonom tražili novac za puštanje rođaka iz zatvora

kune
Igor Kralj/PIXSELL
01.12.2015.
u 15:58

Proteklog su vikenda zabilježene tri prijave kaznenog djela prijevare na štetu starijih osoba, a obrazac je uvijek bi isti

Nekoliko desetaka tisuća kuna pokušali su izvući domišljati prevaranti od starijih osoba s područja Lipika, Kutjeva i Pleternice. Proteklog su vikenda zabilježene tri prijave kaznenog djela prijevare na štetu starijih osoba, a obrazac je uvijek bi isti. Telefonom ih je kontaktirala nepoznata osoba te od njih zatražila uplatu većeg novčanog iznosa, lažno prikazujući kako je novac potreban za liječenje ili puštanje iz zatvora njima bliskih osoba u inozemstvu.

Neslužbeno doznajemo kako je osoba s lipičkog područja povjerovala i uplatila više od deset tisuća kuna putem Western Uniona, dok u ostala dva slučaja, srećom, nisu nasjeli na prijevaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije