Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađena na Krku

Je li riješen misterij? Hrvatska policija dobila ključne informacije o ženi bez identiteta

22.09.2021.
u 10:24

S obzirom na to da postoji nekoliko osoba istog imena i prezimena koje bi mogle odgovarati identitetu žene koja je nađena bez ikakvih isprava i s lakšim ozljedama, hrvatska će policija razmjenom otisaka prstiju i drugih identifikacijskih podataka s češkim kolegama utvrđivati identitet .

Je li konačno riješen misterij koji posljednjih dana zaokuplja hrvatsku javnost i otkriven identitet žene koja je 12. rujna nađena na nepristupačnom terenu u uvali Soline na otoku Krku?

RTL piše kako je riječ o Danieli Adamcovoj, Slovakinji, koja je u jednom trenutku svoga života bila čak dio celebrity svijeta u Americi, no dodaje da se još čeka potvrda policije.

Adamcova je izrađivala nakit koji su nosile Brigitte Bardot, Barbara Streisand, postava serije "Prijatelji" i mnoge druge slavne osobe. Međutim, u jednom je trenutku Adamcová taj svijet napustila te završila kao beskućnica. Dvije godine su joj u Americi pomagale razne udruge koje pomažu beskućnicima, a 2015. godine otišla je u Irsku. 

Neslužbeno se doznaje da je potom putovala Europom pa je tako vlakom došla i do Hrvatske, no tek će se otkriti kako je završila u divljini otoka Krka na obali, ozlijeđena, dehidrirana i bez svijesti o sebi.

Foto: HGSS

Hrvatska policija u utorak navečer od čeških kolega dobila je informacije koje bi mogle rasvijetliti tko je spomenuta žena, doznaje Jutarnji list iz visokog izvora u Ministarstvu unutarnjih poslova. Naime, s obzirom na to da postoji nekoliko osoba istog imena i prezimena koje bi mogle odgovarati identitetu žene koja je nađena bez ikakvih isprava i s lakšim ozljedama, hrvatska će policija razmjenom otisaka prstiju i drugih identifikacijskih podataka s češkim kolegama utvrđivati identitet te će tek nakon što to bude potvrđeno kriminalističkim tehnikama i metodama o tome obavijestiti javnost.

Od trenutka kad je primila dojavu o ženi bez identiteta, hrvatska policija, kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj razini, prikuplja sve relevantne informacije o ženi nađenoj na Krku, koja je izvrsno govorila engleski i o kojoj pišu hrvatski i svjetski mediji. Ta zagonetka, vjeruju u policiji, mogla bi biti riješena već danas, a Jutarnji list piše kako ima neslužbene informacije da bi doista mogla biti riječ o državljanki Slovačke.

– Mogu potvrditi da smo od svjedoka dobili informacije o ženi. Proslijedili smo ih hrvatskoj policiji. Ako je potrebno, pomoći ćemo u istrazi – rekao je glasnogovornik češke policije David Schön za češke medije.

Komentara 6

DU
Deleted user
11:20 22.09.2021.

Ne kužim, zašto informacije o Slovakinji traže od Češke?

AU
austrougarskigeneral
10:50 22.09.2021.

ova zena valjda zna rec odakle je, zna engleski,,, ne mogu shvatit kako je ne mogu pronaci putem dnka otiska itd...

AD
adminka
11:18 22.09.2021.

Ajde, fala Bogu zbog nje, da ju vrate doma, a i zbog nas, da nemamo trošak na još jedan socijalni slučaj kojih smo prepuni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije