Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čula je jak udarac

Svjedokinja: Djevojčica je ležala, a dječaci su vikali 'upomoć'. Čekali smo hitnu 15 minuta

svjedokinja nesreće u sinju
Foto: RTL/Screenshot
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.12.2023.
u 22:00

Reporterka RTL-a razgovarala je sa svjedokinjom nesreće, Mijom Šušnjarom koja je kazala da je oko 10 sati pri dolasku doma čula jak udarac i da kada je izašla na balkon vidjela srušeno stablo te je mislila da je to uzrok udarca.

 Devetogodišnja djevojčica koja je u subotu teško ozlijeđena kada joj je na glavu u centru Sinja pao kamen s kuće, operirana je u splitskom KBC-u te je u tijeku intenzivno liječenje, izvijestili su iz tog KBC-a.

"U ovom trenutku nemoguće je prognozirati ishod liječenja. Sedirana je i nakon anesteziološkog postupka ostat će neko vrijeme na respiratoru jer je to normalna procedura nakon ovako dugih i teških operacija", rekao je novinarima Josip Krnić, pročelnik objedinjenog  hitnog bolničkog prijema KBC-a Split.

Pojasnio je da se radi o teškoj ozljedi glave i kosti te je bila potrebna neurokirurška operacija. Dodao je i kako sada počinje intenzivno liječenje koje će se nastaviti u idućim danima. "Protokom vremena moći ćemo reći opseg ozljede i vidjeti koje su moguće komplikacije," kazao je Krnić. Djevojčici koju je ozlijedio kamen s kuće tijekom udara bure u Sinju, večeras je posjetio sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Reporterka RTL-a razgovarala je sa svjedokinjom nesreće, Mijom Šušnjarom koja je kazala da je oko 10 sati pri dolasku doma čula jak udarac i da kada je izašla na balkon vidjela srušeno stablo te je mislila da je to uzrok udarca. "Kad sam htjela ući u kući čula sam zapomaganje djece i kad sam se nagnula na prozor vidjela sam o čemu se radi. Djevojčica je ležala na podu ozlijeđena, a dva dječaka su trčala jer nisu znali što se događa i samo su vikali 'upomoć", rekla je.

Nadodala je kako su ona i slučajni prolaznik bili uz djevojčicu oko 15 minuta dok nije došla Hitna pomoć. "U trenutku kad smo shvatili da je već prošlo neko vrijeme i da leži na hladnom betonu, i da kao majka to ne bih svome djetetu dopustila, uzeli smo je na ruke i čekali Hitnu. S obzirom na to da je ovdje na ulazu bilo par automobila, iako ne bi trebali biti parkirani, to je sprječavalo ulaz Hitnoj. Ja i gospodin smo curicu na rukama nosili na izlaz i kad je Hitna došla, predali smo", ispričala je. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema dao je izjavu za medije, u splitski KBC stigao je i gradonačelnik Bulj

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
01:01 17.12.2023.

Ne razumijem to znači ovaj naglasak na "15 minuta" za hitnu??? To je vrlo brzo. Pa ne nalazi se tim HMP na svakom uglu u svakom trenutku!

SB
Stroga Babaroga
23:28 16.12.2023.

Tko će sada biti kriv za to? Vlasnik koji ne brine o imovini, država koja to tolerira ili bura koja prejako puše?! Želim ti brz i potpun oporavak drago dijete, nadajmo se da će netko odgovarati za to što se dogodilo!

Avatar Kajman
Kajman
23:02 16.12.2023.

Draga djevojčice želimo ti brz oporavak. Dalmatinke su tvrdoglave, a pogotovo ove iz Cetinske krajine, zato samo ustraj i biti će sve uredu. Brzo ćeš se ti nama oporaviti i biti će sve kao što je i prije bilo samo ćeš se moći pohvaliti kako glavom kamen lomiš. Roditelji ne brinite, kćerkica vam je u dobrim rukama i biti će sve dobro, Bog ju čuva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije