Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puhala je bura

Djevojčica iz Sinja kojoj je pao kamen na glavu je operirana. 'Nemoguće je prognozirati ishod liječenja'

Djevojčicu ozlijedio kamen koji je pao s krova u Sinju
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.12.2023.
u 19:53

Sedirana je i nakon anesteziološkog postupka ostat će neko vrijeme na respiratoru jer je to normalna procedura nakon ovako dugih i teških operacija", rekao je novinarima Josip Krnić, pročelnik objedinjenog  hitnog bolničkog prijema KBC-a Split.

Devetogodišnja djevojčica koja je u subotu teško ozlijeđena kada joj je na glavu u centru Sinja pao kamen s kuće, operirana je u splitskom KBC-u te je u tijeku intenzivno liječenje, izvijestili su iz tog KBC-a.

"U ovom trenutku nemoguće je prognozirati ishod liječenja. Sedirana je i nakon anesteziološkog postupka ostat će neko vrijeme na respiratoru jer je to normalna procedura nakon ovako dugih i teških operacija", rekao je novinarima Josip Krnić, pročelnik objedinjenog  hitnog bolničkog prijema KBC-a Split. Pojasnio je da se radi o teškoj ozljedi glave i kosti te je bila potrebna neurokirurška operacija. 

Dodao je i kako sada počinje intenzivno liječenje koje će se nastaviti u idućim danima.

"Protokom vremena moći ćemo reći opseg ozljede i vidjeti koje su moguće komplikacije," kazao je Krnić. Djevojčici koju je ozlijedio kamen s kuće tijekom udara bure u Sinju, večeras je posjetio sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Djevojčica iz Sinja kojoj je kamen pao na glavu tijekom jake bure operirana je i trenutno se nalazi u bolnici.  Djevojčica se nalazi  izvan životne opasnosti, prenosi DalmacijaNews.

VEZANI ČLANCI

Oglasio se i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj koji je za Slobodnu Dalmaciju rekao da se čuo s roditeljima 9-godišnjakinje. "Čuo sam se s familijom, sada ću ići za Split u bolnicu, molimo Boga da prođe sve u redu. Komunalni redar je naišao jutros, dvoje djece je dozivalo u pomoć, ali djevojčicu je pogodio u glavu kamen koji se urušio s kuće od bure", rekao je za Slobodnu Dalmaciju. 

Bulj se također osvrnuo da u Sinju ima puno zapuštenih dijelova i starih dimnjaka koji su opasni te da će se morati poduzeti nekakve mjere. Osim toga, nadodao je da je ova bura iznenadila mnoge te da su vatrogasci imali oko 25 dojava. Na intervenciju su bili pozvani i komunalni redari, Čistoća. 

>> VIDEO Djevojčicu ozlijedio kamen koji je pao s krova u Sinju

Komentara 4

CH
chemica
21:39 16.12.2023.

Kad prognoziraju vjetrušinu, ostaneš doma, valjda imaš mamu i tatu da te vežu za radijator da ne pogineš vanka. Osobna odgovornost pojedinca i Hrvati...Ajmo svi na snijeg u koloni na ljetnim gumama! Pa se ti uzdaj u inteligenciju hrvatskog glasača.

KR
Krolo
21:33 16.12.2023.

Nažalost koga briga za jadnu djevojčicu

LO
Lojzek1967
20:04 16.12.2023.

A gdje je sad veliki stručnjak i borac za " malog čovika", gradonačelnik Sinja, Miro Panj? Molimo se za stradalo dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije