Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autocesta apsurda

Svemirski opremili naplatne kućice iza kojih je cesta koja vodi u Savu

11.08.2015., Svilaj - Granicni prijelaz i petlja Svilaj. Fotografije novoizgradjenog dijela dionice autoceste Slavonika od krizanja s autocestom A3 Zagreb-Lipovac i petlje Struzani prema mostu preko rijeke Save (cija izgradnja jos nije zapocela) i granicn
Foto: Pixsell
1/3
13.08.2015.
u 13:51

Kroz naplatnu postaju Svilaj, koja ima 14 prolaza i u čiju je opremu HAC uložio čak 7,7 milijuna kuna, dnevno prođe prosječno samo 150 vozila.

Razlog tome je što autocesta Slavonika, kad se prođu kućice u Svilaju, vodi – nikamo. Naime, samo nekoliko desetaka metara od kućica obala je Save, a mosta nema. A kad će most biti sagrađen, još se ne zna. HAC bi uskoro trebao raspisati treći natječaj za njegovu gradnju koja će potrajati barem dvije godine.

Naplatna postaja Svilaj sad je spojena samo na lokalnu cestu. U HAC-u kažu kako će te kućice, kad se most sagradi, imati svoju punu funkciju i da će imati važnu ulogu u povezivanju BiH s Europom.

>>Autocesta 'Slavonika' napreduje 'puževim korakom'

>>Dalmatina će biti isplativa tek za 43 godine, a Slavonika za čak 119!

Ključne riječi

Komentara 22

GL
GlogovKolac
13:57 13.08.2015.

Taman da ovdje presele onaj "Vukelićev most koji ne vodi nikuda" iz Karlovca i riješe se dvije muhe jednim udarcem :)

JJ
jjurica
14:00 13.08.2015.

koji idioti. Pa to se moglo napraviti za dve godine. I uložiti novac u nesto potrebnije. Vrlo vjerojatno da si je netko spremio lovu u džep. Naravno sve po zakonu!

DU
Deleted user
14:10 13.08.2015.

i onda se cude sto su u ogromnim dugovima.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije