Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODNA SEPARACIJA

Švedska škola na udaru zbog odvojenih satova tjelesnog za dječake i djevojčice

dvorana
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
29.08.2016.
u 11:10

Škola je bila prijavljena nacionalnom školskom inspektoratu, ali je ocijenjeno da se kvaliteta tjelesnog ne razlikuje kod dječaka i djevojčica

Švedski ministar obrazovanja Gustav Fridolin pozvao je na strože zakonsko sprečavanje rodne separacije nakon što je jednoj muslimanskoj školi odobreno da drži odvojene satove tjelesnog odgoja za dječake i djevojčice, prenosi Local.

Škola je bila prijavljena nacionalnom školskom inspektoratu zbog brige da će odvojeni satovi tjelesnog nametnuti patrijarhalne norme, ali je inspektorat ocijenio da se kvaliteta tjelesnog ne razlikuje kod dječaka i djevojčica.

Nina Da Mata, nastavnica tjelesnog u školi Al-Azhar, stala je u obranu odluke i rekla je da će predavati tjelesni na isti način kao u nemuslimanskoj školi.

- Djevojčice se osjećaju sigurnije kada su u skupini djevojčica - rekla je.

- Neke naše djevojčice na satu žele skinuti vela i nositi kratke hlače i majice. To bi im bilo teško u društvu vršnjaka ili muškog nastavnika - rekla je Nina Da Mata.

>> Austrijski model islama: Nema više financiranja džamija i medresa iz Turske i S. Arabije

Komentara 12

Avatar nekakav
nekakav
11:47 29.08.2016.

to je muslimanska škola. otud počinje i završava sve. ili je netko očekivao da će u švedskoj inspekcija reći da je bilo što u vezi islama sporno, protuzakonito? pa letjeli bi s posla odmah! ne smiješ muslimane za ništa optuživati.vati. i kad ti glavu razbiju, šuti, to nije ništa lošeg. mene samo čudi da od tolkog držanja glave u pijesku još nisu dobili grbu....

Avatar toxic alien
toxic alien
13:23 29.08.2016.

Project Eurabia se nastavlja... uz svesrdnu podrsku evropskih beskicmenjaka.

AA
aabbcc
13:58 29.08.2016.

što je jednoj muslimanskoj školi ___a kakva je to skola i sta se postane kada se zavrsi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije