Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aida Hadžialić

Švedska ministrica iz BiH daje ostavku: Vozila s 0,2 promila alkohola u krvi!

Aida Hadžialić
Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons
1/2
13.08.2016.
u 12:40

"Bila je to najveća pogreška u mom životu"

Dvadesetdevetogodišnja švedska ministrica koju su predstavljali kao nadu socijaldemokratske stranke, Aida Hadžialić, najavila je danas da podnosi ostavku pošto ju je policija zaustavila dok je vozila pod utjecajem alkohola.

Aida Hadžialić, ministrica za srednjoškolsku i izobrazbu odraslih, objavila je u subotu da ju je policija u Malmeu zaustavila i nakon kontrole izmjerila 0,2 promila alkohola u krvi, što je upravo granica koja se u Švedskoj smatra prekršajem.

"Bila je to najveća pogreška u mom životu (...) Preuzimam odgovornost. Obznanjujem da kanim podnijeti ostavku na ministarsku dužnost", rekla je na tiskovnoj konferenciji u zgradi vlade u Stockholmu, vidljivo potresena.

"Shvaćam da su se mnogi razočarali u mene. I sama sam ljutita na sebe i iskreno mi je žao", dodala je.

Hadžialić, rođena u Bosni, doselila se u Švedsku kao petogodišnjakinja 1992., kada je s roditeljima pobjegla pred ratom u Jugoslaviji.

Još u srednjoj školi uključila se u pokret socijaldemokratske mladeži, pa je s 23 godine izabrana u gradsko vijeće. Kada ju je ministar Stefan Loefven 2014. imenovao u vladu imala je samo 27 godina i tako je postala najmlađa ministrica u povijesti Švedske.

>> Put od izbjeglice do najmlađe ministrice u povijesti Švedske

>> Najmlađa ministrica u Švedskoj je izbjeglica Aida Hadžialić iz BiH

Komentara 44

HE
herojulice
12:52 13.08.2016.

Sram ju bilo. To se tako ne radi. Treba ka Bandić, bježati, poricati, kriviti druge, lagati, namjestiti otkaz policajcu koji ga je uhvatio, govoriti da će dokazati nevinost i da su sve to insinuacije. Tako se to radi u Hrvatskoj.

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
13:11 13.08.2016.

Izgleda da nije čula za vjecćnog gradonačelnika Bandića koji daje otkaz policajcima za takve incindente.

Avatar LiTsung
LiTsung
12:53 13.08.2016.

Ovdje političari završe u zatvoru i po nekoliko puta ali svojih funkcija se ne odriću. je li tako, Milane Bandiću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije