Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca oduševljena

Sv. Nikola avionom sletio u Varaždin i doplovio u Tribunj

sveti nikola,varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/42
06.12.2013.
u 13:44

U Brodotrogiru svetog Nikolu dočekalo je tisuću mališana, a razdragani su bili i stanovnici Tribunja kada je zaštitnik grada uplovio na ribarskoj koći

Šesti prosinac oduvijek je bio poseban i čaroban dan za djecu, a bajkovitosti nije nedostajalo ni na ovogodišnjem slavlju Svetog Nikole, kojeg su mnogobrojni mališani diljem Hrvatske dočekali s osmijesima i raširenih ruku!

Jedan od najspektakularnijih dolazaka sveti Nikola priuštio je malim Varaždincima, kojima je doslovce sletio s neba. Osnovnoškolci nisu mogli suspregnuti oduševljenje kada je iz aviona koji je sletio u varaždinsku zračnu luku izašao njihov omiljeni svetac i počeo im dijeliti darove.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u Tribunju, kada je zaštitnik grada i pomoraca na ribarskoj koći doplovio u luku. Slično je bilo i u Brodotrogiru gdje je uplovljavanje brodice sa svetim Nikolom dočekalo oko tisuću mališana s područja Trogira, Segeta, Marine, Okruga i Kaštela.

Prije uplovljavanja brodice djecu su zabavljali glumci Amaterskog kazališta Trogir. Iz zvučnika su se čule vesele pjesme, a anđeli u bijelim odijelima šetali se po obali pogleda uprtog u pučinu kako bi mališanima objavili sretnu vijest.

Iskrcavši se na obalu, sveti Nikola ukrcao se na kočiju s konjem koja ga je dovela do pozornice, odakle se djeci obratio toplim riječima. Razvezao je svoje vreće i uz pomoć svojih pomagača počeo dijeliti slatkiše. Mališani su veselo pružali ručice i uzimali bombone, čokoladice i keksiće kojima ih je darivao. U jednom trenutku pažnju im je zaokupilo mnoštvo srebrnih konfeta razasutih po nebu. Nisu znali što bi prije, primali darove ili hvatali lepršave papiriće. Njihova radost bila je na vrhuncu.

Nikola je darove dijelio i djeci u pulskoj luci kamo ga je dovezla policijska brodarica. Sisačke osnovnoškolce pozdravio je na gradskoj tržnici, Zadrane u centru grada, a krapinske mališane u Dječjem vrtiću Gustav Krklec poklonima je razveselio gradonačelnik Zoran Gregurević prerušen u sveca.

Komentara 1

PU
pusrane
15:14 06.12.2013.

Ono na rivi u Tribumju je dr. Franjo Tuđman, a ne Sv. Nikola..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije