Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 DANA ZATVORA Mariju Koradi izrečena prekršajna kazna koliko je proveo u zatvoru

Sutkinja mladom Mariju Koradi: 'Uozbiljite se i odrastite!'

11.11.2008.
u 12:58

ZLATAR – Nakon što je 10. studenog ove godine Mario Korade (19) izašao iz petnaestodnevnog pritvora u Remetincu, koje mu je nakon stvaranja nereda u lokalu u Petrovoj Gori odredio Prekršajni sud u Zlataru, u utorak je na istom sudu za narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 15 dana zatvora.

Prijatelji ga smirivali
Mario Korade teretio se da je 26. listopada oko 18 sati u kafiću “Best” u Petrovoj Gori pod utjecajem alkohola (u krvi mu je izmjereno 1,62 promila) sa šanka bacio i razbio dvije čaše te verbalno napao vlasnicu kafića Jasnu Levak dok je držao u ruci nož za rezanje limuna.

Prijatelji su ga smirivali, a nakon vrijeđanja i vikanja u kafiću, Korade je na parkiralištu lokala vikao na i Dražena Hudića, sina Cecilije Hudić i strica Gorana Hudića, žrtava njegova oca Ivana Korade.

Kako je na sudu posvjedočio Dražen Hudić, Mario mu je vikao da njegov otac nije ubio Ceciliju i Gorana, zastrašivao i mahao gumenom policijskom palicom, kojom je i udario po Hudićevu automobilu. Kada je uhvatio Dražena Hudića za ramena, došao je Marijev prijatelj i smirivao Marija, nakon čega su M. Korade i njegovi prijatelji Zeno Behin i Karlo Sokolić sjeli u auto i odvezli se u kafić Bazu, kamo je stigla policija i uhitila ga.

U kaznu se Koradi uračunava vrijeme provedeno u Remetincu, što znači da je sada slobodan. Odvjetnica Ljiljana Bilbija, u zamjeni za Koradina branitelja Krešimira Krsnika, prije objave presude sutkinji je rekla: – Zbog svog prezimena Mario Korade je pod pritiskom i povećalom javnosti te ga prati loš glas.

Mlad je i normalno je da nije ravnodušan prema tome da ga se povezuje s nedavnim događajima (mislila je na očevo krvoproliće, nap. a.). Što god Mario učini, javnost zbog tog prezimena doživljava drugačije nego da to učini netko drugi – rekla je odvjetnica.

Klonite se prekršaja
Predsjednica Prekršajnog suda Jadranka Kiš-Šaulovečki uzela je u obzir da Korade do sada nije bio osuđivan, da se pokajao, a kao otegotnu okolnost istaknula je upornost u počinjenju prekršaja. – Uozbiljite se i odrastite. Nadam se da ćete iz ovog nešto naučiti, da će ova kazna djelovati na vas da se klonite ovakvih prekršaja – rekla je sutkinja Mariju Koradi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije