Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga strana priče

Šutić o hotelu Gacka: Barković iznosi neistine i obmanjuje javnost

šutić
Iva Vidović/VLM
13.07.2012.
u 13:39

Barković je u priopćenju istaknuo da je upravo Šutić 2007. godine kao član Upravnog vijeća parka potencirao da se hotel Gacka, koji tada kupuje tvrtka Gacka Lešće, vrati u vlasništvo parka.

Dva dana nakon priopćenja Marija Barkovića, gradonačelnika Otočca, u kojem osim javnog obračuna sa stranačkim kolegom, ličko-senjskim županom Milanom Jutkovićem, spominje i problem hotela Gacka za koji je prozvao bivšeg ravnatelja NP Plitvička jezera Branislava Šutića te Darka Milinovića, danas je medijima demanti poslao Šutić koji tvrdi da Barković iznosi neistine i obmanjuje javnost.

Barković je u priopćenju istaknuo da je upravo Šutić 2007. godine kao član Upravnog vijeća parka potencirao da se hotel Gacka, koji tada kupuje tvrtka Gacka Lešće, vrati u vlasništvo parka.

Gradonačelnik Otočca proziva ličkog župana, Milinovića i Šutića

– Iako g. Barković navodi niz termina na okolnosti vezane uz hotel Gacka, za sada se referiram samo na prvi termin kada navodi da sam "potencirao kao član Upravnog vijeća 25. srpnja 2007. da se hotel Gacka vrati NP-u". Ističem da 2007. godine nisam bio član Upravnog vijeća Nacionalnog parka Plitvička jezera, nisam u bilo kojem drugom obliku bio uključen u rad nacionalnog parka niti sam sudjelovao u bilo kakvim aktivnostima oko darivanja, prodaje hotela Gacka ili zahtjeva za njegov povrat  Nacionalnom parku – objašnjava Šutić u priopćenju.

Dodaje da će se u slučaju da Barković nastavi s iznošenjem neistina, realno i jasno informirati građanke i građane Otočca tko snosi najveću odgovornost za to što   hotel nije obnovljen u njegovu mandatu ravnatelja i Barkovićevu mandatu gradonačelnika.

– Ističem da se g. Barković za vrijeme cijelog trajanja mog mandata ravnatelja NP Plitvička jezera, odnosno od 15. rujna 2008. do 15. lipnja 2012. godine nije najavio na razgovor na temu hotela Gacka. Nadalje, sasvim nesuvislo zvuči njegova tvrdnja da želim ostati na čelu parka kada zna da mi je mandat završio, kao i navod da želim biti gradonačelnik Otočca – poručuje Šutić.

Branislav Šutić vjeruje da Mario Barković želi umanjiti njegovu ulogu u doprinosu razvoja Otočca te time podcjenjuje građane Otočca.
– Nezrelo je i neprofesionalno za probleme u Otočcu tražiti krivce u drugima. U kontekstu svega iznesenog apeliram na savjest g. Barkovića da se ispriča građanima Otočca koji su mu poklonili povjerenje na izborima te da shvati da je kao osoba koja obnaša javnu funkciju dužan govoriti istinu – zaključuje se u priopćenju Branislava Šutića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije