Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo dogovara besplatan brzi internet za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je radne sastanke sa svim teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj (VIP, T-com i Tele 2)
12. ožujka 2018. u 11:34 1 komentara 721 prikaza
MZO priprema suradnju sa teleoperaterima
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja s teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj dogovara suradnju koja bi učenicima, učiteljima i školama uključenim u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme trebala omogućiti besplatan brzi internet.

Osobna iskaznica nešto ne funkcionira Birokratski apsurd: Obavezno ovo morate znati ako mijenjate osobnu iskaznicu!

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je radne sastanke sa svim teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj (VIP, T-com i Tele 2) kako bi se omogućio besplatan brzi internet svim učenicima, učiteljima i školama koje će sudjelovati u eksperimentalnoj fazi kurikularne reforme, koja će se pod nazivom "Škola za život" provoditi od jeseni, doznaje Hina iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

"Sva tri tele operatera pokazala su interes za uključivanje u projekt i spremni su podržati eksperimentalni program 'Škola za život'. Cilj projekta je rasteretiti torbe i dio nastavnih materijala prebaciti isključivo u elektronički oblik. S teleoperaterima razgovaramo o modelu kako obrazovne materijale učiniti besplatno dostupnim učenicima u školi i kod kuće", ističu izvori iz Ministarstva.

Sa svim zainteresiranim dionicima, dodaju, dogovara se zajednički pristup odgovornom, primjerenom i sigurnom korištenju interneta, koji će uključivati i oblike edukacije roditelja. Ideja je da svaka škola i svaki učitelj i učenik imaju jednake mogućnosti, neovisno o dijelu Hrvatske iz kojeg dolaze.

Škole se za izvođenje eksperimentalnog programa kurikularne reforme "Škola za život" mogu prijaviti do četvrtka, 15. ožujka, a po procjenama Ministarstva u njemu će sudjelovati šezdesetak škola, odnosno oko 6000 učenika i 1300 učitelja.

NASA-in plan Asteroid Bennu može pogoditi Zemlju, gađat ćemo ga nuklearkom? Osam nominiranih Bojan ljutit i bez pozdrava otišao, a onda je uslijedio šok horoskop koji ste vi? Ovo su najpohlepniji znakovi horoskopa
Kompanije
ŠTO NAS ČEKA
Koja je tajna rasta velikih kompanija - software koji zna sve o njihovim kupcima

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar zagrebbz
    zagrebbz:

    Znači li da će dolje navedeno uključivati zaštitu učenika od zračenja WiFi opreme, uklanjanju baznih stanica u blizni obrazovnih ustanova ili će se kao i do sada ići s društveno nedgovornim poslovanjem teleoperatera. "Sa svim zainteresiranim dionicima, dodaju, dogovara se ... prikaži još! se zajednički pristup odgovornom, primjerenom i sigurnom korištenju interneta, koji će uključivati i oblike edukacije roditelja." Svjedoci smo da se u mnogim obrazovnim ustanovama ograničava upotreba WiFi uređaja u škoama. uskoro ćemo vam predstaviti i dokument koje su to sve obrazovne ustanove širom Svijeta. #zagrebbz https://www.facebook.com/ZagrebBZ http://zagrebbz.simplesite.com/ Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/suradnja-ministarstvo-dogovara-brzi-internet-1231977 - www.vecernji.hr