Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljeto ne posustaje

Sunčano i vruće vrijeme se nastavlja, no uskoro stiže promjena

Spas od velikih vrućina primoštenci i njihovi gosti potražili su uz more
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
11.09.2023.
u 06:39

Dnevna temperatura zraka će se sniziti pa će u nastavku tjedna biti primjerenija sredini rujna, uz većinom suho vrijeme

Sunčano i vruće vrijeme nastavlja se i na početku novog radnog tjedna. Danas će većinom biti sunčano te vrlo toplo i vruće. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu poslijepodne umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 33 °C. U utorak pretežno sunčano, duž obale i vedro. Ujutro je moguća lokalna kratkotrajna magla, osobito u kotlinama i uz rijeke. Vjetar uglavnom slab, a od sredine dana duž obale će zapuhati vjetar s mora. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 9 do 14, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom od 28 do 32 °C, javlja DHMZ.

VEZANI ČLANCI:

U srijedu nestabilnije, uz porast naoblake, jugozapadnjak i jugo, a još veća vjerojatnost pljuskova i grmljavine bit će u četvrtak, uglavnom na sjevernom Jadranu i u većini unutrašnjosti. Dnevna temperatura zraka će se sniziti pa će u nastavku tjedna biti primjerenija sredini rujna, uz većinom suho vrijeme, javlja HRT.

"Većinom vruće na kopnu i sljedeća dva dana. Nakon sunčanog utorka s mjestimice jutarnjom maglom, u srijedu postupan porast naoblake i nestabilnije, a navečer u najsjevernijim krajevima već može biti i pljuskova s grmljavinom. U četvrtak će biti česti, moguće i izraženiji, te će pritom osvježiti. U srijedu će zapuhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak i zapadnjak, te zatim okrenuti na sjeverozapadnjak. Na Jadranu u utorak pretežno sunčano i vruće, a zatim povremeno više oblaka. U srijedu još uglavnom suho, a u četvrtak su mjestimični pljuskovi i gmljavina mogući ponajprije na sjevernom Jadranu gdje mogu biti i izraženiji. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, u četvrtak u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Temperatura u blagom padu.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Čak mu se i šleperi miču s puta: Bezobrazno i opasno ponašanje na hrvatskim cestama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije