Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović

Sukobi se iz SDP-a ne smiju prelijevati u državu!

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
05.06.2014.
u 15:07

Ipak, priznaje da je to teško ograničiti i da se situacija u SDP-u barem psihološki prelila na državu

 - Stranačke stvari nikada ne komentiram, ni u jednoj stranci, upravo zato bih se ograničio da pozovem Vladu, odnosno one koji sudjeluju u Vladi, da na neki način ograniče te sukobe da se ne prelijevaju i da se ne preliju iz stranke u državu. Država mora funkcionirati normalno!, poručio je predsjednik Ivo Josipović u četvrtak iz Splita.

Ipak, priznaje da je to teško ograničiti i da se situacija u SDP-u barem psihološki prelijeva na državu. Novinari su ga pitali i o stabilnosti Vlade.

- Jedina mjera stabilnosti jest potpora koju Vlada ima u parlamentu – zaključio je Josipović. Kaže kako ne smatra da će problemi u SDP-u imati posljedice za   njegovu predsjedničku kampanju za predsjedničke izbore jer je tijekom svog mandata postupao kao osoba koja nije stranački fokusirana. 

- Neusklađenost visokog obrazovanja i tržišta rada je naš veliki problem, ocijenio je Josipović na proslavi 40. obljetnice Sveučilišta u Splitu. Govorio je i o reformi obrazovanja, čiji je cilj pronaći sustav koji   je usklađen životu i potrebama.

- Danas mi je dosta mladih ljudi prilazilo i pitalo, predsjedniče, može li selfie. To pokazuje pristupačnost i otvorenost mladih koji nisu sputani nikakvim etiketama. Treba im otvoriti sva vrata da se sutra pretoče u nove gospodarstvenike i znanstvenike, rekao je Josipović koji je u četvrtak u Splitu otvorio Shift start up konferenciju na kojoj se okupilo nekoliko stotina mladih sudionika.

>> Obersnel zabrinut zbog Linića: Ovo je još jedan udarac SDP-u

Komentara 21

M3
Miške 3
15:30 05.06.2014.

Gospon dvostruki sveuč.profesor, autor 5o sinfonija ( među njima i onu za ručnu pilu i srp sa čekićem), pa vi se šalite: sve ima veze s državom. Presjecite to mučenje i raspišite nove izbore. Imate puno pravnih razloga za to ( na pr % vlasti HNS u ne srazmjeru s dobivenim glasovima).

NE
nenadbat
15:39 05.06.2014.

Naš ZAMPOVAC-pravednik je sve nervozniji jer Kolinda je sve bliže i bliže.I ja bi se zabrinuo da sam na njegovom mjestu.

LU
ludvig9889
15:46 05.06.2014.

Hrvatska je odavno taoc sukoba Milanovića i Linića i cijela Hrvatska zna da oni ne komuniciraju osim predsjednika on je neki da ostao u šoku kada je čuo da oni pola godine ne komuniciraju. Pa se pitam gdje on živi?? Samo da je pogledao jedan dnevnik ili prelistao novine znao bi o tome. Naravno predsjednik se malo pravi lud. Jer on zna da je SDP-u dobro narušen rejting i on ne želi da se loš rejting SDP-a odrazi na njega i njegov rejting koji je odavno dobro poljuljan jer su se Hrvati otrijeznili i sada vide da je priča o nekakvoj "pravdi" pusta izmišljotina SDP-ovog predsjedničkog kandidata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije