Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera core media

Suđenje Svilanu: 'Gosti emisije U sridu plaćali su se na crno'

denis latin, svilan, gačić (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/8
05.09.2012.
u 09:38

Denis Latin je, svjedočeći u postupku protiv Siniše Svilana, kazao da je čuo priču o tome da su gosti koji su gostovali u emisiji U sridu dobivali novac na crno

Core medija bila je paraorganizacija koja je sretno od 2004. do 2008. ili 2009. poslovala s HTV-om i s Novom TV bez javnog natječaja. Gosti emisije “U sridu” i “1 na 1” dobivali su naknade na crno. Nisam vidio isplate, ali mi je Edvin Softić pokazivao bilježnicu u kojoj su bili naznačeni iznosi i osobe kojima se isplaćivao novac. Svjedočio je jučer tako na zagrebačkom Županijskom sudu novinar HTV-a Denis Latin na suđenju Siniši Svilanu, bivšem direktoru programa Nove TV, kojeg se tereti da je od 2004. do 2007. uzeo 262.000 eura, dakle gotovo dva milijuna kuna mita kako bi produkcijskoj kući Core mediji sredio poslove na Novoj TV.

Radile za konkurenciju

Latin je mnogo toga ispričao, ali većinu toga čuo je iz druge ruke – od Edvina Softića, producenta kojeg Latin opisuje kao blagajnika Core medije, inače bliskog suradnika bivšeg bračnog para Šelebaj, koje je poslije optužio za prijevaru.

– Bilo je opće poznato da je Hloverka Novak Srzić kreirala emisiju “U sridu”, a čak se hvalila da je sama pozivala goste u tu emisiju. Uz nju za konkurentsku televiziju radila je i Dijana Čuljak Šelebaj, te još neke djelatnice HTV-a – rekao je Latin, koji je jučer promijenio iskaz dan lani u USKOKU, te rekao da nema informacija o tome da je Svilan dobivao proviziju od Šelebaja u gotovini na ruke.

Korištenje resursa

Iva Gačić, direktorica Informativnog programa Nove TV, na klupi za svjedoke kazala je da se na kolegijima otvoreno protivila suradnji s Core Medijom.

– Mi smo bili nova televizija i smatrala sam da nije bilo dobro da se Nova TV povezuje s producentskom kućom koja ima veze s javnom televizijom s obzirom na to da je supruga producenta Vladimira Šelebaja jedno od prepoznatljivih lica HTV-a Dijana Čuljak – izjavila je Gačić, kojoj se nije svidjelo ni što Core medija za snimanje emisija koristi arhivu Nove TV, a nije bila oduševljena ni time što za njih rade novinarke Informativnog programa Nove TV.

– Ako su već u tim emisijama radili naši ljudi i koristila se naša arhiva, nametnulo se i pitanje zašto je onda uopće potrebna suradnja s vanjskom produkcijskom kućom – rekla je Gačić.

Dražen Mavrić, bivši čelnik Operativne kompanije, izjavio je da je Svilanu u opisu posla stajala suradnja s vanjskim produkcijskim kućama, ali da je konačnu odluku o tome s kime će televizija sklopiti ugovor donosila uprava, a Svilan je samo predlagao rješenja.

Hloverka Novak Srzić demantirala je Latina.

– Na Latinove optužbe mogu se samo nasmijati. Goste nisam zvala niti u “Otvoreno” koju sam radila, a pogotovu u “U sridu”. Nečuveno je da Latin na sudu iznosi tračeve! U svemu tome prepoznajem istu interesnu skupinu koja me stalno pokušava diskreditirati – rekla je.

>>Svilan: Ne osjećam se krivim. Sve ovo je apsolutno netočno

Komentara 41

Avatar El Indio
El Indio
09:51 05.09.2012.

Neka ih admin jednostavno izbrise

ME
melkior007
09:55 05.09.2012.

Ovaj Svilan bi mogao puno pomoći pravosuđu da malo organizira svoj javni poligraf na Novoj tv, pa da vidimo tko tu koga j...A i pravosuđe baš nema novaca za njegove piz....

VO
VolimZagreb
09:51 05.09.2012.

Na kraju će ispast da je Šelebaj sam sebi davao lovu i zbog toga završio u zatvoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije