Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Core media

Svilan: Ne osjećam se krivim. Sve ovo je apsolutno netočno

sinisa svilan
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
03.09.2012.
u 11:30

Isplate je prema optužnici na ruke dobivao tri godine, a prikazivanje svake emisije iz pojedinog projekta stajalo je Šelebaja Selliera tisuću eura

- Ne osjećam se krivim. Sve ovo je apsolutno netočno - kazao je Siniša Svilan, bivši direktor programa Nove TV, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje jer ga USKOK tereti za primanje 262.000 eura mita.

Riječ je o postupku, proizašlom iz afere Core media (u tom slučaju istraga još nije okončana, op.a.), a prema optužnici Svilan je novac uzeo od Vladimira Selliera Šelebaja, vlasnika Core media, a sve kako bi emisije te producentske kuće uvrstio u program Nove TV. I dok je Svilan zanijekao ono za što ga USKOK tereti, Branko Čakarmiš, nekadašnji član uprave Nove TV iskazivao je kako se po hodnicima televizije svašta šuškalo.

- Pričalo se da Svilan uzima mito od Šelebaja, a kada su te glasine došle do mene, o tome sam pitao Svilana. Kazao je da to nije istina. Mi sigurno ne bi kupili emisije da je bilo ikakvih sumnji kako su kupljene uz mito - kazao je Čakarmiš.

Odgovarajući na pitanja, Čakarmiš je detaljno opisao kako funkcioniraju televizije, pa je pri tome spomenuo navodni “kartelski dogovor” između HRT-a i RTL-a.

- Zbog tog dogovora Nova TV u jednom je trenutku bila dovedena u nemoguću situaciju, jer gotovo da nismo mogli kupiti emisije domaće produkcije. Kako smo prema zakonu obvezni imati dio domaćeg programa, prijetilo nam je oduzimanje koncesije, jer nismo imali tehničkih kapaciteta za produkciju domaćih emisija. Hitno smo odlučili otkupiti emisije iz vanjske produkcije, a taj je posao bio povjeren Svilanu, jer je on najbolje znao što hrvatska publika želi gledati - kazao je Čakarmiš.

Sklopljen je dogovor s Core mediom, te su kupljene emisije - “1 na 1”, “U sridu” i “Istraga”. Kada je svjedok kazao da je sadržaj emisije “U sridu” prezentirala Hloverka Novak Srzić, upitan je što nije malo neuobičajeno da se projekt dogovara s tadašnjom voditeljicom na HTV-u.

- U Hrvatskoj je dosta toga nenormalno - kazao je svjedok. Dodao je i da se Iva Gačić, direktorica informativnog programa Nove TV nije slagala s kupnjom emisija od Core Medie, što je on pripisao napetim odnosima koji su vladali između nje i Svilana.

Svjedočila je i Ivana Ivančić, koja je s još nekoliko novinarki Nove TV honorarno surađivala u spornim emisijama. Kazala je da su honorar dobivale ponekad na ruke, dok bi ponekad išle kod Šelebaja po novac. Suđenje se nastavlja 5. rujna, kada bi trebale svjedočiti Iva Gačić, Denis Latin i Dražen Mavrić.

Komentara 21

BU
Bullshitter
12:11 03.09.2012.

"Svilan: Navodi da sam primio 262 tisuće eura mita ne drže vodu." Ne drže vodu ali drže ključeve od tvoje nove ćelije.

BO
bobo
12:38 03.09.2012.

kolko sam vidio neki dan ovaj gospodin vozi jedan fini BMW X5 kojeg je sigurno kupio od plaće na Novoj TV

TO
Toni50
11:52 03.09.2012.

Šelebajev partner u Core mediji, estradni menadžer Edvin Softić koji je ""priznao""" da je Svilanu nosio kuvertu kada je Šelebaj bio na putu. Priznao = podmukli manipulativni izraz koji se koristi jel dovodi do utiska da je to gotova stinatina što on priča tvrdi govori i to bez ikovoga dokaza.. Ja sam priznao ubojstvo ja sam priznao da sam ukaro; onda je jasno to je to. Ovdje kada se radi o svjedoku -protiv nekoga on samo tvrdi govori a dali je to zaist istina ili laž bez pravoga dokaza je bajka.. Kod pravih sudova je to jedn kaze da drugi ne znači nula ništa jel tko laže nemože da se dokže ...Dokaz jednak nuli rekla kazala ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije