Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sudac posudio liječnici 200.000 eura, pa osuđen zbog prijetnji

Dalibor Mlakar nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu jer je dr. Ivi Popović usred kafića rekao: “Znaš li kako je to kad ti prikolju obitelj?”
14. rujna 2019. u 07:10 59 komentara 40028 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Zbog riječi: “Znaš li kako je to kad ti prikolju obitelj?”, koje je 17. listopada 2015. godine u kafiću Time u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba uputio doktorici Ivi Popović, nogometni sudac Prve HNL Dalibor Mlakar (44) nepravomoćno je od suca zagrebačkog Općinskog kaznenog suda mr. sc. Zorislava Kaleba proglašen krivim te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci u koji neće morati ako u iduće dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

e-mail Ne otvarajte mailove Građani, oprez: Nakon trgovačkog lanca i druge tvrtke upozorile na prijevare

Beljila joj se kroz prozor

Konkretno, Mlakar je osuđen zbog kaznenog djela prijetnje, a osim uvjetne osude, mora platiti i troškove kaznenog postupka. Prema presudi, Mlakar je dr. Ivi Popović prišao dok je sjedila za stolom u društvu prijatelja Darka Jurina i odvjetnika Sebastiana Mišu, unio joj se u lice te joj se obratio riječima: “Di su pare”, nakon čega joj je uputio i već spomenutu prijetnju, što je kod nje izazvalo osjećaj straha za živote i sigurnost članova njezine obitelji. Mlakar tvrdi kako je to učinio jer mu doktorica Popović, protiv koje se na istom sudu vodi kazneni postupak zbog više kaznenih djela prijevare koje je činila tako da je posuđivala novac koji nikad nije vraćala, duguje oko 200 tisuća eura koje joj je dao “na povjerenje”, bez ikakvih potvrda i svjedoka.

– Ivu Popović upoznao sam preko mame koja je bila njezina pacijentica. Kad me majka molila da posudim doktorici novac, prvo sam odbijao da bih na kraju popustio majčinim molbama da novčano pomognem njezinoj doktorici. Iva me nazvala 8. listopada 2012. i zatražila da 25 tisuća kuna predam Kreši Kotrleu na Kajzerici. I tada kreće moja kalvarija. Iva me zvala iz dana u dan, tražila novac, vraćala dio i odmah sutradan posuđivala još veću svotu uz deset posto kamate. Novac sam joj sa suprugom nosio i u ordinaciju. Prve četiri posudbe stavili smo na papir i potpisali. Za ostale je uvijek imala izgovor, da joj je odvjetnik na skijanju, da nema boje u printeru i slično – opisivao je Dalibor Mlakar u sudnici prije tri godine svoje iskustvo s doktoricom Popović.

Branimir Čolaković VRIJEĐANJE Pala presuda za pjevanje bećarca: Čolaković mora platiti kaznu

Svi ti razlozi nagnali su tog nogometnog suca da se prije četiri godine obruši na Ivu Popović, a sve je završilo tako da mu je odvjetnik Sebastian Miše rekao da probleme s doktoricom, ako ih ima, riješi putem suda, nakon čega se Mlakar udaljio iz kafića ispred kojeg su ga čekali djeca i supruga koja se, prema presudi, kroz prozor beljila Ivi Popović.

– Izrekao sam spornu rečenicu oštećenoj, ali u drugom kontekstu.

I dalje sudi utakmice

Nije istina da sam joj prijetio, nego sam, kad sam joj to rekao, mislio kako je ona “priklala moju djecu” jer su ostala uskraćena za životne potrebe zbog njezina dugovanja meni – tvrdio je Mlakar, ali mu sud nije povjerovao. Uz to, u presudi se navodi i kako tijekom rasprave nije pokazao nimalo kritičnosti prema svom ponašanju. Inače, Mlakar je uložio žalbu na presudu te i dalje sudi nogometne utakmice u Prvoj HNL.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • Avatar Zezanje
  Zezanje:

  Imam takvog jednog, posudis mu novac, a on poslije nekoliko godina ne vracanja uvjeri sam sebe da nije duzan nikome.

 • Idiot_1:

  Naivno joj povjerovao??? I što je tu čudno? I ja bih joj povjerovao! Ima okice ko Bambi. I našoj Predsjednici sam sve povjerovao. Jer nisam lud. I sad vjerujem Škori. Jer nisam lud. Možda naivan, ali ne i lud.

 • Skeptik:

  Sudac sudi, a banka posuđuje novac.