Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tužbe susjeda

Sud kaznio psa zbog lajanja i odredio mu 'pritvor'

28.01.2015.
u 09:37

Susjedi su podigli tužbu jer, kako piše u dokumentaciji, pas gotovo stalno laje danju i noću te “lajanjem i zavijanjem uznemirava tužiteljicu u redovitom korištenju njezinom nekretninom”

 – Naš Medo zbog tužbe koju su podigli susjedi već 4 mjeseca mora od 20 do 8 sati biti zatvoren kako ne bi lajao, počeli su svoju priču Anton Šimunović (47), vlasnik Mede, i njegov otac Blaž (85) iz Peroja kraj Pule, javljaju 24 sata

U njihovu dvorištu je pas Medo donedavno slobodno lajao. Zbog svojeg “psećega govora” pas 12 sati mora biti zatvoren u veću ostavu u kući, u mraku i sam, sve do 8 sati ujutro kad ga njegov gazda ponovno smije pustiti u dvorište.

- Psa smo nabavili kad je imao tri mjeseca i on je član obitelji, pravi dvorišni pas. Tužba od susjeda nam je stigla pred Uskrs prošle godine, a iako psa držim u ograđenom dvorištu, on po privremenoj odluci suda više ne smije lajati jer lavež remeti mir. Na Općinskom sudu je pretparnički postupak u tijeku, a Medo je zapravo već sad osuđen jer je doneseno privremeno rješenje zbog kojeg je od 21. listopada prošle godine u kućnom pritvoru – govori gazda.

– Svaku večer zna kamo ga moram odvesti i više se ni ne buni, samo se pokunji i uđe. Misli da je kriv zbog nečega i srce mi se kida zbog toga što se bojim da će oboljeti tako zatvoren i sam. On pati i najgore mu je pred jutro jer bi htio obaviti svoje fiziološke potrebe, a mogu ga pustiti tek u 8 sati u dvorište – prepričava nam Šimunović.

Kaže da nikad nikoga nije ugrizao ni napao. Susjedi su podigli tužbu jer, kako piše u dokumentaciji, pas gotovo stalno laje danju i noću te “lajanjem i zavijanjem uznemirava tužiteljicu u redovitom korištenju njezinom nekretninom”.

Cijeli članak pročitajte ovdje

>> Zaplakao sam kada smo pronašli dječaka koji je preživio olujne noći

Komentara 70

Avatar ikebana5
ikebana5
11:23 28.01.2015.

Sudac i susjedi su u pravu. Imam kucnog ljubimca i on mi je kao clan obitilji i kao takav mora biti i odgojen.Medo pati na lancu hoce drustvo i zato zavija i laje. Zasto ga sad zatvara u neke mracne prostorije, zasto ga ne uzme u stan/kucu kad kaze da mu je clan obitelji? Zao mi je Mede i treba biti oduzet takvom vlasniku jer pas pati u takvim okolnostima.

T1
t111
10:19 28.01.2015.

nek si ga stavi u spavacu sobu pa nek mu laje pokraj glave.

MO
mojazemlja
09:47 28.01.2015.

U kućnom redu u svim zgradama piše da psi mogu lajati maximalno 30 min/dan. Neki psi laju i po nekoliko sati dnevno,i kad to dobronamjerno prigovoriš susjedu odmah počima:vi mrzite pse,tko nevoli pse...itd..itd..I kako dalje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije