Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOŽENA ŽALBA

Sud ga oslobodio iako je imao 60 grama marihuane, smatra da je to za osobne potrebe

Šibenik: Održana je konferencija Policijske uprave Šibensko-kninske
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.01.2023.
u 18:33

Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe budući da je u postupku utvrđeno da pronađena droga znatno premašuje količinu za osobne potrebe jer je navedena količina dovoljna za izradu barem 120 pojedinačnih doza dostatnih za višemjesečnu konzumaciju - tvrde u DORH-u.

Žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi 30-godišnjak  oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijelo je Općinko državno odvjetništvo koje smatra da je trebao biti osuđen.

Teretili su ga da je 7. siječnja 2019. u Ludbregu u svojem automobilu držao gotovo 60 grama marihuane radi daljnje prodaje, no sud ga je oslobodio s obrazloženjemda se ne radi o drogi za daljnju prodaju, već za osobnu konzumaciju.

- Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje. Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe budući da je u postupku utvrđeno da pronađena droga znatno premašuje količinu za osobne potrebe jer je navedena količina dovoljna za izradu barem 120 pojedinačnih doza dostatnih za višemjesečnu konzumaciju - tvrde u DORH-u.

VIDEO: Geolog otkrio gdje bi mogla biti lokacija novog nalazišta zlata u Srbiji: 'Nema sumnje da je tamo'

Komentara 4

SH
Shorv600
07:58 04.02.2023.

Isti sud je je kaznio mladića za posjedovanje 0,79 grama marihuane sa 400 eura. To vjerojatno nije bilo za osobnu upotrebu ,sramota za Varaždinsko sudstvo fuj.

MS
Moj@Susjed
00:13 26.01.2023.

Višak može da drži u zamrzivaču za kasniju upotrebu.

Avatar Indeficienter1639
Indeficienter1639
20:23 25.01.2023.

Opa, bit će da se kreče prema legalizaciji, ako je to to, onda udruge, ajde, već vam je i vrijeme da se probudite iz zimskog sna i dignete glas! Mislim najveća je glupost slati ljude u zatvor, radi kanabisa, sad druga je priča vožnja pod utjecajem istog, ali i to se regulira kao i sa alkoholom, koji je ipak, puno veći problem, kako god gledaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije