Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četiri para

Ispunjeni uvjeti za puštanje iz pritvora: Hrvati uhićeni u Zambiji branit će se sa slobode

Hrvatski državljani dolaze na sud u Ndoli
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/36
23.01.2023.
u 15:51

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga

Četiri hrvatska para osumnjičena za trgovinu djecom u Zambiji puštena su da se brane sa slobode do suđenja, nakon što je nadležni sud ustvrdio da su reguliranjem privremenog boravka u zemlji ispunjeni uvjeti za puštanja iz pritvora, potvrđeno je Hini iz hrvatskih diplomatskih izvora. "Uvjeti koje je nadležni sud naložio su ispunjeni. Privremeni boravak u Republici Zambiji je reguliran (odobren)", kazao je Hinin izvor. "Izašli su". 

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga. 

Hrvatski državljani dolaze na sud u Ndoli
1/36

Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Oni krivnju negiraju. 

Sud u Ndoli, trećem najvećem gradu afričke države koja broji oko 19,5 milijuna ljudi, dopustio je prije dva tjedna hrvatskim državljanima da se brane sa slobode nakon što polože jamčevinu, 20.000 zambijskih kvača po osobi (oko 1100 dolara) i putne isprave, reguliraju boravište u Zambiji i pronađu 16 ljudi koji će za njih jamčiti.

Iduće ročište na suđenju zakazano je za 6. veljače. 

Ključne riječi

Komentara 30

NI
nipos
16:06 23.01.2023.

Mene zanima da li je dotična koja radi u sudstvu dobila otkaz (ne dolazak na posao ) kao što su dobili otkaz i oni što su bili vezani uz aferu jahta ili što su bacali smeće u jedan kamion.... ilii ipak zakon za neke vrijedi malo drugačije

Avatar smartch
smartch
15:59 23.01.2023.

Ispunjeni uvjeti za puštanje iz pritvora 8 trgovaca robljem i malom djecom.

Avatar Carbonado
Carbonado
16:07 23.01.2023.

U dilemi sam tko je veći rasist: ovi koji kupuju djecu ili pokoji kolega komentator koji brani kupovinu djece ponižavajućim komentarima o "radu u rudnicima" ili "djeci vojnicima". Odvratno. Tim više što je zambijsko pravosuđe očitalo lekciju našem "europejskom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije