Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA ULAZNICU

Maloljetnica stradala na ledu u Poreču, ne može dobiti odštetu jer je klizalište bilo besplatno

Zagreb: Građani uživivaju u klizanju na Tomislavcu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
24.01.2023.
u 08:20

Općinski sud u Pazinu odbio je tužbu maloljetnice uz objašnjenje u kojem se ne navodi je li djevojka zadobila višestruke prijelome desnog gležnja i potkoljenice te ozljede kralježnice zbog, kako ona navodi, neravnog leda i nepropisnog održavanja klizaljki.

Maloljetna Porečanka na Sudu nije uspjela dobiti odštetu zbog teških ozljeda koje je navodno zadobila prije šest godina na klizalištu u sklopu manifestacije Advent Poreč, piše Glas Istre. Ona je sudskim putem zatražila nešto više od 155 tisuća kuna od osiguravajuće kuće.

No, Općinski sud u Pazinu odbio je tužbu maloljetnice uz objašnjenje u kojem se ne navodi je li djevojka  zadobila višestruke prijelome desnog gležnja i potkoljenice te ozljede kralježnice zbog, kako ona navodi u tužbi, neravnog leda i nepropisnog održavanja klizaljki.

Razlog zašto je tužba odbijena jer taj što djevojka nije imala kupljenu ulaznicu za klizalište. Naime, da je ona imala ulaznicu za klizalište, maloljetnica bi se tad mogla pozvati na ugovor o osiguranju koji su prethodno potpisale tvrtke C. O. iz Poreča, u čijoj je nadležnosti bilo postavljanje i održavanje klizališta te Uniqa osiguranje.

Odvjetnik maloljetnice pak navodi kako je klizalište bilo besplatno, odnosno te godine nisu se ni prodavale ulaznice zbog čega maljetnica nije ni mogla imati ulaznicu kojom bi se mogla pozvati na ugovor o osiguranju.

VIDEO: Štrajk radnika Čistoće

Komentara 3

MT
makan tahi
09:18 24.01.2023.

ozljede su ko da je pala s prvog kata, i ja sam klizao po grbavom ledu i s tupim klizaljkama pa sam bez ozljeda, da možda nisu malo nabrijali dijagnozu jer imaju svojeg doktora

IG
igorl
09:28 24.01.2023.

Curka se pooskliznula na ledu i odjednom joj se pricinilo da je u americi. I proradio mentalitet "sve bum vas tuzil".

Avatar Cohen
Cohen
13:42 24.01.2023.

Ubuduće nema besplatnog klizanja ili će netko morat mućnut glavom (vjerojatno grad, ako ne poduzetnik) što s osiguranjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije