Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAK AFERE FIMI MEDIA

Suđenje bivšem direktoru STSI-a počinje u listopadu

Ante Todorić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
11.07.2018.
u 14:04

U navedenom razdoblju STSI je na osnovu 49 računa Fimi mediji isplatilo više od 2,6 milijuna kuna, dok roba u vrijednosti od 340.000 kuna nije isporučena

Na zagrebačkom Županijskom sudu održano je pripremno ročište u još jednom od krakova aferi Fimi medija.

Ovaj put optužen je Ante Todorić (u sredini na fotografiji), bivši direktor tvrtke STSI, Inine tvrtke kćeri. Optužnica je protiv njega podignuta koncem 2016., potvrđena je u travnju 2017., a suđenje će mu početi u listopadu 2018. godine.

Prema optužnici, Todorića se tereti da je od početka prosinca 2005. pa do početka veljače 2010. na nagovor Mladena Barišića osigurao posao tvrtki Fimi media, na čijem je čelu bila Nevenka Jurak.

U navedenom razdoblju STSI je na osnovu 49 računa Fimi mediji isplatilo više od 2,6 milijuna kuna, dok roba u vrijednosti od 340.000 kuna nije isporučena. Troškovi društva po ulaznim računima iznosili su više od milijun kuna.

Tako je Fimi mediji omogućeno ostvarivanje koristi od 1,6 milijuna kuna, a u optužnici se traži da se taj iznos oduzme od Fimi mediji.

Iz glavne afere Fimi medija, u kojoj su optuženi i Ivo Sanader i HDZ, izrodilo se još nekoliko manjih postupka, pa se tako trenutačno u drugim krakovima te afere sudi Ivici Kirinu, bivšem ministru policije, Branku Radoševiću, bivšem šefu CROSCA-a, a optužena je i Vesna Bakran, bivša predsjednica uprave Hrvatske lutrije.

>>Svjedočenje Zdravka Reića u aferi Fimi media

Ante Todorić
1/13

Komentara 2

KO
konoplja
16:33 11.07.2018.

HDZ! Hercegovačko društvo zločinaca!!!

WE
westsouth
14:20 11.07.2018.

Todoric u STSIu.hahahaha ma daj me nemojte vise ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije