Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vivian i Alice

Stupile u brak nakon 72 godine veze

zastava
Foto: ilustracija
10.09.2014.
u 07:44

Ovo je proslava nečega što se trebalo dogoditi prije mnogo vremena, rekla je svećenica

Nikad nije prekasno za brak, dokazale su Amerikanke Vivian Boyack i Alice "Nonie" Dubes prošle subote ozakonivši svoju 72 godine dugu vezu. Boyack (91) i Dubes (90) stupile su u brak u društvu obitelji i bliskih prijatelja u crkvi u Davenportu u saveznoj državi Iowa, u kojoj su istospolni brakovi dozvoljeni od 2009. godine.

- Ovo je proslava nečega što se trebalo dogoditi prije mnogo vremena - rekla je paru svećenica Linda Hunsaker.

- Poznajem ove dvije žene cijeli svoj život i mogu vam reći da su posebne. Ovo je poseban dan za sve nas - rekao je njihov prijatelj Jerry Yeast (73).

Žene su se upoznale 1942. godine u svom rodnom gradu Yaleu u Iowi, a 1947. godine preselile su se u Davenport, gdje je Boyack radila kao učiteljica, a Dubes u odjelu za plaće u novinama The Times i Democrat.

- Bilo nam je dobro - rekla je Alice Dubes.

>> Nećemo imati veliku feštu za gay vjenčanje jer čekamo bebu

>> U subotu u Osijeku prva Parada ponosa

Komentara 8

MA
matejcro
08:55 10.09.2014.

Dokad cete nas bombardirat ovim glupostima i pokusavat promijenit javno mnijenje? Dosad nisam vidio clanak da je heteroseksualni par stupio u brak nakon ne znam koliko godina radi ne znam cega. Nemam nista protiv nikog, nek ljudi uzivaju, ali naporni ste.

RE
reggi
13:26 10.09.2014.

ispada da je ustav u Hr samo bezvrjedno slovo na papiru jer od novinara i politicara nitko ne postuje

KG
KGK
11:38 10.09.2014.

Bojane, a što ti ovo treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije