Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u Johannesburgu

VIDEO Strašan požar progutao višekatnicu: Najmanje 63 osobe su poginule, među njima i dijete

Aftermath of fire accident in Johannesburg
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
31.08.2023.
u 10:35

U tijeku je potraga za ljudima koji su bili u zgradi, a broj mrtvih će vjerojatno rasti, rekao je glasnogovornik hitnih službi Robert Mulaudzi

Broj mrtvih u požaru koji je u četvrtak ujutro, prije zore, progutao višekatnicu i dalje raste. Prema trenutačnim informacijama, najmanje 63 osobe izgubile su život, a među njima je i dijete. Višekatnica je planula u Johannesburgu, najvećem gradu Južnoafričke Republike. 

>> VIDEO Strašan požar u Johannesburgu progutao višekatnicu, najmanje 63 poginulih

 

Ovo je četvrta starija zgrada koja se zapalila u gradu posljednjih mjeseci, izvijestio je Times Live. Ranije u kolovozu gorio je gornji kat zgrade u predgrađu Yeovill, u blizini središnje poslovne četvrti, u lipnju je dvoje djece poginulo u požaru u Hilbrowu, a u srpnju je požar izbio nakon eksplozije podzemnog plina. 

U tijeku je potraga za ljudima koji su bili u zgradi, a broj mrtvih vjerojatno će rasti, rekao je glasnogovornik hitnih službi Robert Mulaudzi, piše AP. Naveo je kako je više ljudi na liječenju te da su neki prevezeni u zdravstvene ustanove.

"Više od 20 godina sam u službi i nikada nisam vidio ovako nešto", rekao je Mulaudzi. Također, u zgradi ima mnogo nadograđenih struktura te je zbog toga puno je ostataka koji se moraju ukloniti.

Među smrtno stradalima je i malo dijete, piše The Guardian. Vlasti su priopćile da je vatra uglavnom ugašena, ali dim i dalje izlazi iz prozora izgorene zgrade u centru Johannesburga. Uzrok požara još nije poznat, piše SABC. 

>> VIDEO Strašan požar progutao višekatnicu: Najmanje 63 osobe su poginule, među njima i dijete

Ključne riječi

Komentara 6

KI
kingtom
09:14 31.08.2023.

Jar je u slobodnom padu i to je posljedica. Tamo stvari idu samo na gore.

ST
Startrack
15:15 31.08.2023.

Ta zgrada koja je izgorila u Johannesobourgu je highjacked. Vlasnici te zgrade suje davno ostavili a vjerojatno i napustili JAR. Masa je takvih zgrada po JAR. Onda rentu naplacuje lokalna mafija. Naravno nikakov odrzavanj vodovoda, kanalizacije, struje. Crnci zavladali 94.i 94. i drzava se vratila u kameno doba.

FI
Fileki
08:34 31.08.2023.

Dobro da nije u pašaluku, jer bi se danima pisalo o tome, bili bi izvještaji i emisije na tv, dnevnici bi počinjali tom viješću, hrabri vatrogasac Momčilo gostovao bi kod ace i kod danijele, ella, nina, severina i neda ukraden bile bi zgrožene, đoković bi novčano pomagao itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije