Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Stožer Varaždinske županije predložio niz mjera: Kafići će raditi samo do 20 sati?

Jedna osoba pozitivna je na koronavirus u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
03.11.2020.
u 15:27

Na području Varaždinske županije sedmodnevna incidencija novozaraženih virusom COVID-19 na 100.000 stanovnika iznosi čak 570.

Nakon sjednice užeg saziva Stožera civilne zaštite Varaždinske županije usuglašen je prijedlog preporuka koje su poslane nacionalnom Stožeru. Na području Varaždinske županije sedmodnevna incidencija novozaraženih virusom COVID-19 na 100.000 stanovnika iznosi čak 570.

Traži se stoga zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 30 osoba na jednom mjestu, te preporuka da se privatna okupljanja ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva. Zatim, predlaže se mjera da na vjerskim okupljanjima može biti nazočno najviše 50 osoba, kao i na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama. Nadalje, sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja, a može im biti nazočno najviše 50 osoba, traži se obustava sportskih natjecanja i organiziranih treninga u sportovima u kojima dolazi do fizičkog kontakta, kao i zabrana korištenja sportskih terena, sportskih centara i rekreacijskih centara za takve sportove, izuzev za sportske ekipe koje nastupaju u međužupanijskom ili višem stupnju natjecanja.

Traži se i obustava amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i programa, a  jedinicama lokalne samouprave preporučit će se da ne iznajmljuju društvene domove. Stožer Varaždinske županije traži i da se ograniči broj ljudi koji istovremeno može boraviti u trgovini i ugostiteljskim objektima. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata treba, predlažu, ograničiti do 20 sati, uz izuzetak pružanja usluge pripreme i dostave hrane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije