Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Varaždin

"Stolek, stolek", za djecu i odrasle, na kajkavskom

'20.11.2010. Kazaliste, Varazdin, Noc kazalista u HNK Varazdin, djecja predstava Stolek, stolek Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
22.11.2010.
u 16:24

- Predstava govori o teškoj svakodnevnici s kojom se susreću mnogobrojne obitelji, a događa se u Varaždinu, Dravskoj šumi i Međumorju - kaže redatelj Torjanac

Druga ovosezonska premijera u varaždinskom kazalištu bit će izvedba predstave "Stolek, stolek", za koju je prema motivima narodnih priča, proslavljenih u obradi braće Grimm, "Stoliću, prostri se" tekst na kajkavskom napisao redatelj Dubravko Torjanac.

- Predstava govori o teškoj svakodnevnici s kojom se susreću mnogobrojne obitelji, a događa se u Varaždinu, Dravskoj šumi i Međumorju - kaže redatelj Torjanac.

Njome se ujedno nastavlja tradicija njegovanja kajkavskog jezika i predstava s glumcima, ali se kao likovi pojavljuju i lutke. Namijenjena je djeci, a sudeći po reakcijama na Noći kazališta, kada su izvedene tek dvije uvodne scene, zavoljet će je i odrasli. U glavnoj je ulozi, ulozi Jože, koji zbog neimaštine odlazi u potragu za srećom, mladi zagrebački glumac Sven Jakir, a njegovu ženu glumi Dunja Fajdić. Vraka tumači Matija Kezele, a Vrakicu Micu Beti Lučić. Darko Plovanić ima ulogu mesara i skelara, a scenograf, kostimograf i autor lutaka je Ivan Duić. Tekst za songove napisala je Vesna Kosec Torjanac, a uglazbio ih je Dragutin Novaković Šarli. Premijera će biti u nedjelju 28. studenoga u 17 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije