Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremaju papire

Što će Slovaci graditi na Bjelolasici? Ulažu 70 milijuna eura, žele turiste tijekom cijele godine

Žičara i sanjkalište HOC-a Bjelolasica
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
20.02.2023.
u 07:50

Nažalost, ostale nekretnine nekada popularnog HOC-a, iako su dobile nove vlasnike, nisu stavljene u funkciju.

Na skijalište Kuti u ogulinskom predgrađu Vučići i ove su godine mnogi odlazili na skijanje, sanjkanje i bordanje. Ski klub Ogulin ovu je privatnu lokaciju počeo uređivati prije desetak godina prvenstveno kako bi Ogulinci imali gdje skijati nakon zatvaranja skijališta uz HOC Bjelolasicu. No i ondje se stvari razvijaju s obzirom na najave Slovaka koji su za 6,1 milijun kuna kupili najatraktivniji dio bivšeg HOC-a Bjelolasica – skijalište i sve sportske terene te mjesto gdje je nekada bio restoran sa sobama.

Osnovali su tvrtku Bjelolasica Mountain Resorts sa sjedištem u Zagrebu, a na njihovo traženje Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine priprema dozvolu za gradnju žičare za potrebe sportsko-rekreacijskog kompleksa koji novi vlasnik planira urediti.

– Mi investitoru pomažemo koliko možemo kako bi se planovi i ostvarili. Novi vlasnik planira urediti sadržaje koji bi bili zanimljivi gostima 365 dana u godini; od šetnica, sportskih terena, adrenalinskog parka, a zimski turizam sa skijanjem bio bi dodana vrijednost s obzirom na sve manje količine snijega. No Bjelolasica je ionako idealno mjesto za turizam cijelu godinu – kaže Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina.

Investitor priprema projektnu dokumentaciju, procjena je da je investicija vrijedna oko 70 milijuna eura. U budućnosti priča se može širiti i gradnjom bazena u blizini. Nažalost, ostale nekretnine nekada popularnog HOC-a, iako su dobile nove vlasnike, nisu stavljene u funkciju. 

VIDEO U podzemlju Hrvatske krije se pravo bogatstvo, samo ga netko treba iskoristiti

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
08:47 20.02.2023.

HOC Bjelolasica se hrvatskoj eliti stacioniranoj u Zg nije isplatio ,iako se radi od do 1500m n/v gdhe su temp. uvijek puno niže nego u Zg i dok se na Senjžnu kraljicu na brudu ispod 1000m n/v baca pust novac godinama. Trebali bi malo pogledati u gornjoj Bavarskoj npr. kako se područje tipa Bjelolasica moglo urediti za cjelogodišnji turizam.I jučer sam prolazio kroz G.Kotar,ima snijega još , i uz malu pomoć snježnih topova neke staze bi mogle raditi i sada.HOC je uništila politika prije svega.Valjda će ovi Slovaci var dio toga vratiti u funkciju vrhunskog cjelogodišnjeg turizma daleko van gradske vreve.

SP
Spezzi
08:35 20.02.2023.

Pitajte Slovake kako se osjećaju nakon prve boks runde sa hr birokratima.nema toga majstora koji će preživjeti duže od tri runde :-)

Avatar Hazl113
Hazl113
08:53 20.02.2023.

Onaj koji je barem jednom bio tamo zna da ljetni turizam može zaradit više nego zimski. Lika i G. kotar oduvijek imaju jedan problem, ne samo zadnjih 4-5 god. a to je topli zimski vjetar tzv. fen. Može past snijega koliko hoćeš i onda dođe taj vjertar i sve pretvori u kaljužu. Zato nije pametno ulagat samo u zimski turizam. Nikome to nije došlo iz stražnjice u glavi i eto ti Slovaka sa nečim u glavi. Bit će Slovaka i Čeha koji će biti česti gosti tamo po ljeti kada se spuste na more i onda u povratku par dana navratiti na Bijelolasicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije