Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Stigla promjena vremena: Bit će oblačno s kišom, temperatura zraka zamjetno niža

Zagreb: Nakon dužeg sunčanog razdoblja pala je najavljena kiša
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
26.04.2021.
u 07:19

Od srijede stiže više sunca, uz jugozapadni vjetar postupno toplije, ali i dalje nestabilno

Novi tjedan donosi i novu promjenu vremena. Danas će biti oblačno s povremenom kišom, na Jadranu ponegdje s jakim jugom, na sjevernom dijelu mjestimice i burom, a na kopnu i zamjetno nižom temperaturom zraka nego tijekom vikenda. Od srijede će biti i duljih sunčanih razdoblja, ali i dalje ne posve stabilno.

Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno i pretežno oblačan. Ponegdje će padati kiša, uglavnom u drugom dijelu dana. Temperatura ujutro bit će od 5 do 7 °C, a danju između 13 i 16 °C. Puhat će povremeno umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak. Istočnog i sjeveroistočnog vjetra bit će i u središnjoj Hrvatskoj, većinom oblačnoj, ponegdje uz sunčana razdoblja uglavnom prijepodne. Kao na istoku, popodne i navečer moguća je mjestimična kiša. Bit će osjetno svježije nego u nedjelju, s najvišom temperaturom od 10 do 14 °C, prognozirao je za HRT dipl. ing. Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Podjednaka dnevna temperatura bit će i u Gorskom kotaru, dok će u Lici uz južni i jugoistočni vjetar biti malo toplije. Na sjevernom Jadranu uglavnom između 16 i 19 °C. Bit će dosta oblaka, na moru i u Lici uz sunčana razdoblja. Kiša će padati većinom od sredine dana u dijelu gorske Hrvatske te ponegdje na otocima i na obali podno Velebita. Jakog juga bit će u Dalmaciji, prema otvorenom moguće i jakog, a krajem dana ponegdje će okrenuti na buru. Pritom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, kasnije poslijepodne i navečer s mjestimičnom kišom, uglavnom na sjeveru Dalmacije te na nekim otocima. Najviša temperatura bit će od 18 do 21 °C. Na krajnjem jugu bit će oko 20 °C, uz promjenjivu naoblaku, prema kraju dana mjestimice i kišu. Puhat će jugo, slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje moguće i jako, uz malo i umjereno valovito more.

U utorak će na kopnu biti oblačno s povremenom kišom te i dalje razmjerno svježe. Od srijede stiže više sunca, uz jugozapadni vjetar postupno toplije, ali i dalje nestabilno pa će biti povremene kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. 

Na Jadranu će idućih dana i dalje puhati jugo, u utorak na srednjem i južnom dijelu i jako, a na sjevernom će prolazno biti i istočnjaka i bure. Do srijede treba računati na povremenu kišu koje na sjevernom Jadranu može biti i u četvrtak, prognozirao je Krunoslav Mikec.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
16:51 26.04.2021.

Oblacno je nema kise☁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije