Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puštena iz bolnice

Stephanie puštena iz bolnice: Jedva čekam vratiti se u Zadar!

'stephanie_nnn_unu_181012'
''
18.10.2012.
u 10:20

Još ne smije putovati avionom. U Americi s malom pacijenticom ostaje mama, a u Hrvatsku će se vratiti za mjesec dana

Stephanie Milda, petogodišnja djevojčica iz Zadra koja je bolovala od teške malformacije mozga, a prošli tjedan u Sveučilišnoj bolnici u Chicagu operirana, puštena je na kućnu njegu, potvrdio nam je Daniel Švenda, jedan od organizatora humanitarne akcije "Samo želim biti zdrava" u kojoj je za njezino liječenje prikupljeno 2,6 milijuna kuna.

– Stephanie je bila na magnetskoj rezonanciji i nalaz je pokazao da je sve u redu te da drugi operativni zahvat neće biti potreban – rekao je Švenda i dodao da malenu Stephanie sada čeka fizikalna terapija. Prvi dio obavit će u Chicagu jer po preporuci liječnika još nije spremna na put zrakoplovom, a za otprilike mjesec dana vratit će se u Hrvatsku te nastaviti terapiju. Majka Anita ostat će sa Stephanie u Americi, a otac Ivica i sestra Melanie sljedeći tjedan vratit će se u Zadar.

– Jedva čekam vratiti se u Zadar – ponavljala je malena Stephanie nakon izlaska iz bolnice, pišu 24 sata.

Majka ističe kako Stephanie već odlazi u igraonicu, samostalno i normalno jede, razgovara, smije se i svaki dan osjeća se bolje, a dr. David Frim, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za ACM sindrom, zadovoljan je postoperativnim tijekom i cjelokupnim držanjem svoje male pacijentice. U potpunosti je uklonio ACM sindrom. Tonzile, koje su kod Stephanie bile jako spuštene i spojene, liječnici su podigli i razdvojili, kao i C1 kralježak. Kost koja je također smetala i stvarala probleme dr. Frim je u cijelosti izvadio i upravo zato nova operacija neće biti potrebna.

Likvor sada teče normalno i Stephanie više nema nikakvih smetnji i bolova. Arnold-Chiarijeva malformacija (ACM) razvojna je anomalija baze mozga pri kojoj određene moždane strukture srastaju u leđnu moždinu, zbog čega dolazi do poremećaja likvora. Pacijente bole vrat i glava, imaju skoliozu, paralizu, gube ravnotežu i koordinaciju pokreta, pate od infekcija dišnih putova...

 

>> Malena Stephanie nakon operacije u Chicagu: Više me ne boli!

Ključne riječi

Komentara 7

BS
bstrabi2
11:44 18.10.2012.

Kad dođe treba ju doćekat narod.Ko i naše sportaše.Jer je i ona pobjednik,a i dokazala.Da je Hrvatski narod jednstven.Kad se radi o takvim slučajevima.Na to bi se trebala ugledat vlada i sabor,a ne da samo se prepucavaju.U HZZO-u ima previše aljkavi ljudi.I treba na ulicu s njma...

KO
Kora
11:47 18.10.2012.

U jeku kampanje za prikupljanje novca, kad su novinari razbacivali se riječima da djevojčica ide u Ameriku po život itd - ta retorika me iznervirala pa sam napisala komentar - da se život ne može kupiti u Americi - što je zazvučalo grubo. Iako su ovi komentari anonimni i beznačajni - ja sam neke komentatore bliske djevojčici povrijedila, zbog čega mi je žao. Djevojčici od srca želim brz oporavak i da uskoro bude potpuno zdrava i vesela.

LI
liliZG
10:46 18.10.2012.

Konačno dobre vijesti, maloj Stephanie brz oporavak, .....liječniku iz klaićeve-neka promijeni posao......ima još mjesta kod farmaceuta......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije