Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno ročište

Stečajni sudac radnicama Uzora: Tražite drugi posao!

uzor prosvjed
Ivo Čagalj/PIXSELL
12.04.2011.
u 14:52

Radnice Uzora zanimalo je kada će dobiti plaću i koja od njih će ostati na poslu. Plaće će biti, ne zna se kada, rekao je sudac Čaleta

Stečajna ročišta za Uzor i Uzor Tekstil, koja su se u utorak trebala održati na Trgovačkom sudu u Splitu odgođena su dok Visoki trgovački sud u Zagrebu ne odluči o žalbama koje su radnice uputile na rad stečajne upraviteljice Meri Šitić.

Sve radnice Uzora došle su na ročište koje je obilježila oštra rasprava sa sucem Čaletom.

- Gdje su novci i kada ćemo dobiti naše plaće? Mi smo ovu tvrtku stvarali 70 godina - potužile su se krojačice. Uzor propada otkako ga je kupio Jadrankamen u vlasništvu Bruna Orešara. Plaću će dobiti, rekao im je sudac, ali nije znao odgovoriti kada.

- Mi smo prošli mjesec dobile po 300 kuna, devet mjeseci smo bez plaće - rekle su radnice koje je zanimalo po kojim će se kriterijima odlučivati tko ostaje na poslu, a tko ide na burzu.

- O tome će odlučivati stečajna upraviteljica - odgovorio je Čaleta i poručio Uzorovkama da traže drugi posao, jer bi ovo moglo potrajati i pet godina.

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:43 12.04.2011.

......Mi smo ovu tvrtku stvarali 70 godina .......... ------------------------------------------------------------------------------------------ Doslo iz guzice u glavu.

HE
heather
16:39 13.04.2011.

nek im on nađe posao

SW
swimm
14:49 14.04.2011.

a koliko dobiva stecajna upraviteljica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije