Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJOM U 2

Stanković se ispričao Đapiću, a on poziva Vladu da se očituje o 'teškom incidentu na HTV-u'

Anto Đapić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
08.05.2018.
u 15:17

Đapić je naglasio kako takve izjave nisu samo uvreda za njega, nego i za sve one 'koje je predvodio u Domovinskom ratu kroz postrojbe HOS-a, kao i za političku stranku s kojom se u Saboru i izvan njega borio za hrvatsku suverenost i neovisnost i izgradnju Hrvatske kao demokratske države

Predsjednik stranke Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić u utorak je pozvao Vladu da razriješi dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, a zbog sudjelovanja srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića u emisiji ''Nedjeljom u 2'' koji ga je, tvrdi, spominjao u istom kontekstu kao ratnog zločinca Vojislava Šešelja, a što je ostalo bez reakcije Ravnateljstva HRT-a.

''Emisija je obilovala izjavama mržnje prema hrvatskom narodu, napadima na pojedince koji se nisu mogli braniti, a ja sam spomenut u istom kontekstu kao Vojislav Šešelj, notorni ratni zločinac i mrzitelj hrvatskog naroda. Moje reagiranje je usmjereno prema radu hrvatske Vlade i radu ravnateljstva HRT-a'', rekao je Đapić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Naime, Trifunović je, govoreći o narušenim odnosima između Hrvatske i Srbije, među ostalim naveo kako su ''idioti poput Šešelja, Đapića i sličnih'' potrebni vlastima u Hrvatskoj i Srbiji kako bi ih po potrebi izvukli za igre ''toplo-hladno''.

Đapić je naglasio kako takve izjave nisu samo uvreda za njega, nego i za sve one ''koje je predvodio u Domovinskom ratu kroz postrojbe HOS-a, kao i za političku stranku s kojom se u Saboru i izvan njega borio za hrvatsku suverenost i neovisnost i izgradnju Hrvatske kao demokratske države''.

 Vladu je javno ''prozvao i pozvao'' da se očituje o ovom ''teškom incidentu na HTV-u''. Kazao je kako mu se urednik i voditelj emisije Aleksandar Stanković osobno ispričao, ali smatra da mu se treba omogućiti gostovanje u ''Nedjeljom u 2'' kako bi odgovorio na uvrede koje su izrečene ne samo na njegov račun nego na račun vrednota hrvatskog naroda, ''koji plaća tu emisiju i tu televiziju''. Spreman je, kaže i s Trifunovićem sudjelovati u istoj emisiji.

 ''Pozivam premijera, Vladu, Sabor i predsjednika Sabora na otvaranje javne rasprave u Saboru o karakteru HRT-a kao javnog servisa. Što se tiče ravnatelja HRT-a, smatram da on nakon ponovljenih gafova u radu ne može ostati ravnatelj'', zaključio je Đapić.

Komentara 96

Avatar Eddie
Eddie
16:49 08.05.2018.

Smece od emisije

ŽU
žuti
17:02 08.05.2018.

Gospodin Aleksandar Stanković je paradigma odnosa večine hrvatskih Srba prema Hrvatskoj, vlastitoj domovini! Nažalost, niti najgorja pvređanja i podmetanja ih ne mogu maknuti iz javnog prostora samo zahvaljujući domaćoj "petoj koloni". Poseban pozdrav "zetu" gospodinu Kazimiru Bačiću, naravno i Goranuu Radmanu koji ga je doveo u ondašnju RTZ-e odlukom CK-a SKH-a 1988/89. godinu!

DU
Duxnacije
16:16 08.05.2018.

Đapiču pokrenite bojkot na plaćanje hrt-a prvi ću vas podržati jer ovo više nije hrvatska tv, isto sam povrijeđen kao I vi što vas je smeće usporedilo sa gnojem a da o aci niti želim komentirati!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije