Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI HAK-A

Stanje na cestama: Teretna vozila satima čekaju na graničnim prijelazima

Foto: HAK
1/3
07.03.2024.
u 13:35

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju

Stvorile su se gužve na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom. Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba (HAK), teretna vozila čekaju oko 4 sata za izlaz na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci. Također, oko sat vremena teretna vozila čekaju za izlaz na prijelazu Županja-Orašje.

Zbog preopterećenosti prometne infrastrukture, Republika Srbija uvela je 13. lipnja zabranu prometa teretnih vozila u tranzitu preko prijelaza Tovarnik-Šid. Promet se preusmjerava na Bajakovo, napominje HAK. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju. Zbog oštećenja mosta granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5t, dodaje se. 

Od 3. srpnja 2023. preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Bogovolja-Hadžin Potok, više nije dopušten međunarodni promet putnika već samo pogranični promet, odnosno samo nositeljima pogranične propusnice. Od 3. srpnja 2023. moguć je međunarodni promet preko pograničnog graničnog prijelaza Slivno-Drinovačko Brdo.

VEZANI ČLANCI:

Na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. Na GP Svilaj od 1. siječnja 2022., osim putničkog prometa, moguć je promet putnika i roba, ali zbog ograničenja na BIH strani uz robe koje podliježu inspekcijskim službama, do daljnjeg neće moći prometovati robe koje podliježu trošarini. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse zbog nestabilnosti mosta, ističe HAK. 

Inače, zbog vjetra je na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8) aktivna zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

"Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi", ustvrdio je HAK.

GALERIJA Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije