Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugačije viđenje

I srpski mediji prenijeli o Danu sjećanja u Vukovaru

Gotovina
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
18.11.2013.
u 15:56

Srpski mediji hrvatske branitelje opisuju kao veterane, te ističu kako su oni spriječili članove Vlade da se priključe Koloni sjećanja u Vukovaru. Neki navode da je i general Gotovina blokirao prilaz.

Svi važniji mediji u Srbiji izvjestili su o današnjim događanjima u Vukovaru i u središte stavljaju kako su branitelji (oni ih nazivaju veteranima) spriječili članove hrvatske vlade i diplomatskog zbora da se priključe koloni sjećanja i polože vijence na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Najviše zanimanja izazvala je nazočnost hrvatskih generala Gotovine i Markača, pa prenose i njihove izjave.

-  Haag pripada povijesti, kao što i Domovinski rat pripada povijesti. Možemo zajedno i samo zajedno - ističu srpski mediji Gotovinine riječi. Beogardski B92 u naslovu ističe kako je u Vukovaru danas bila podjela "na dvije Hrvatske" i, prema B92, u Vukovaru se danas obilježavalo "22 godine od ulaska JNA u taj grad".

Beogradski Blic donosi naslov "Gotovina i generali blokirali kolonu sjećanja, Josipović odustao od polaganja vijenaca" i dodaje "Josipović je rekao da je opstrukcija onih koji su je organizirali pokazuje kako im nije stalo ni do Vukovara ni do pijeteta".
- Državni vrh Hrvatske napustio je kolonu sjećanja kojom su se kretali od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, jer su bili spriječeni da prođu od strane neslužbene kolone predvođene Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara - javlja agencija Beta.

Komentara 7

Avatar gusjenica
gusjenica
16:29 18.11.2013.

Izvještaj srpskih medija i izvješće hrvatske vlade u dlaku se podudaraju. Čuditi se ili ne čuditi se ....pitanje je sad !

Avatar ONLY 1
ONLY 1
19:14 18.11.2013.

a što niste napisali i koliko su ordenja podijelili srbi....a kao srbija nikakve veze sa ovim događajem nije imala?

BI
billynik
18:41 18.11.2013.

E baš nam je to važno što su prenjeli srpski mediji. Barem danas to ne moram čitati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije