Naslovnica Vijesti Svijet

Srpska vlada diže spomenik Milanu Tepiću: 1991. godine je dignuo u zrak vojno skladište i umalo razorio Bjelovar

Tepić je tada raznio vojno skladište i sebe te uništio okolnu šumu i oštetio stotine kuća u krugu od 12 kilometara.
06. ožujka 2017. u 12:29 105 komentara 4526 prikaza
barutana bjelovar
Foto: screenshot/youtube
Pogledajte galeriju 1/4

Srpska vlada odlučila je podignuti spomenik Milanu Tepiću u općini Savski venac u produžetku Ulice heroja Milana Tepića. Radi se o čovjeku koji je raznio vojno skladište i pritom skoro uništio veliki dio Bjelovara.

Tepić je krajem 1991. godine posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja Jugoslavije za 'izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru' i proglasilo ga narodnim herojem Jugoslavije, piše B92.

Odluka je donijeta povodom obilježavanja 25 godina od pogibije Tepića. On je poginuo 29. rujna 1991. godine u Bedeniku kod Nove Rače. Tepić je tada raznio vojno skladište i sebe te uništio okolnu šumu i oštetio stotine kuća u krugu od 12 kilometara. Tepić je uništio jednu od četiri zgrade, a da je uništio i preostale tri posljedice bi bile puno strašnije. Tada je Tepić odveo u smrt i nekoliko vojnika JNA, kao i 11 hrvatskih branitelja.

>> Ratni zločin: Bjelovar tuži oficire JNA

>> Na Dan grada i bjelovarskih branitelja prisjetili se 11 poginulih

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • sudbina x:

  Šteta što nije bilo više ovakvih heroja...!

 • fred70:

  Šta je tu vrijedno spomenika? Nije branio svoje, nije spasio ničije živote. Bud@la bez razloga ubila sebe i druge, a mogao je bez problema otići kuči i živjeti. Ali to jasno pokazuje kako druga strana još uvijek razmišlja.

 • Avatar kriticko_razmisli
  kriticko_razmisli:

  Veliki prijatelji, dobri susjedi!! Vidi se zašto su Josipović, Pusići i slični uvijek pomagali Srbiji.... također ne zaboravimo "jadnog i ugroženog" Pupija....